Videoton

Paulo Sousa halasztási kérelme

  • MTI

A Bicskei Városi Bíróság várhatóan új időpontot tűz ki a Borbola Bence-Paulo Sousa ügyben, mivel helyt adott a Videoton FC labdarúgócsapatának vezetőedzője halasztási kérelmének.

A portugál trénernek csütörtökön kellett volna megjelennie a bírósági meghallgatáson, amelyet a tavaly szeptember 14-én félbeszakadt felcsúti barátságos labdarúgó-mérkőzésen történt állítólagos fejelése miatt tartottak meg. A Videoton honlapja pénteken közleményben számolt be arról, hogy Sousa "csak jelentős késedelemmel", szerdán kapta meg az idézést, így a vezetőedzőnek "a munkahelyi elfoglaltságai átszervezésére elegendő idő nem állt rendelkezésre, ezért a személyes meghallgatáson megjelenni nem tudott."
    
A honlap szerint Paulo Sousa az idézés kézhezvételét követően haladéktalanul kérelmet nyújtott be az illetékes bírósághoz a személyes meghallgatás elhalasztása iránt. "A bíróság a mai tájékoztatása szerint a halasztási kérelemnek helyt adott, így a személyes meghallgatásra újabb időpont kitűzése várható." - olvasható a közleményben, amely kiemeli: "Paulo Sousának nem célja az eljárás elhúzása, vagy bármely módon történő akadályozása, így a személyes meghallgatáson a jövőben mindképpen részt kíván venni, ennek értelemszerűen feltétele, hogy az arra szóló idézés a jogszabályoknak megfelelően és ésszerű határidőn belül történjen."
    
Felcsúton a FourFourTwo Magazin és a Videoton-Puskás Akadémia edzőinek vegyes csapata a Nemzeti Sport együttesével csapott össze, a mérkőzés második félidejében Borbola Bence újságíró bal szeme felett nyílt sérülést szenvedett. Az eset után fejét három öltéssel varrták össze a kórházban. A sértett rendőrségi feljelentést tett Sousa ellen, mert állítása szerint a tréner lefejelte, s így okozott neki sérülést. A feljelentést követően a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást súlyos testi sértés miatt. A kihallgatások alapján megállapították, hogy nem történt közvádas bűncselekmény, így az ügyészség nem emelt vádat. Az ügy a területileg illetékes bicskei bíróságra került magánvádas eljárás keretében könnyű testi sértésként.