Angol válogatott

Korábbi csapattársa szerint Joe Hart lehetne John Terry utódja

Shay Given, az Aston Villa jelenlegi, a Manchester City egykori kapusa szerint korábbi csapattársa, Joe Hart lenne a megfelelő választás az angol válogatott csapatkapitányi posztjára.

A szövetségi kapitány mellett csapatkapitány is kerestetik a Háromoroszlánosoknál, Shay Given Joe Hartot javasolja.

A 120-szoros ír válogatott Given Dino Zoff és Iker Casillas példáját hozta fel, az olasz és a spanyol ikon világbajnoki címre vezette a kapuból hazája válogatottját - mindketten Eb-győztesek is, Zoff akkor még nem viselte a karszalagot.

"Attól függ, ki lesz az új angol szövetségi kapitány, mert sok menedzser eleve ódzkodik kapust megtenni csapatkapitánynak, amit nagyon furcsának tartok. Pedig semmi probléma nem lenne, ha Joe-t neveznék ki. Dino Zoff világbajnok lett Olaszországgal, és az elmúlt években Iker Casillas világbajnoki és Európa-bajnoki aranyhoz segítette Spanyolországot. Határozottan úgy gondolom, hogy egy kapus is lehet tökéletes kapitány" - mondta a 2009 és 2011 között a Man. Cityt erősítő Given, akit épp Joe Hart szorított ki a kezdőcsapatból. "Joe-val hosszú évekre előre be lenne biztosítva az angol válogatott jövője" - tette hozzá a tapasztalt portás.

Mint ismert, egy hete az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) megfosztotta John Terryt a válogatott csapatkapitányi posztjától, a Chelsea védője ellen bírósági eljárás folyik állítólagos rasszista kijelentései miatt. Az FA Fabio Capello szövetségi kapitány megkérdezése nélkül váltotta le Terryt, az olasz szakember emiatt szerdán lemondott posztjáról.