Davis Kupa

Komoly bajban a svájciak - még Federer is kikapott

  • VNA

A szombati páros előtt az Egyesült Államok már 2-0-ra vezet a tenisz Davis-kupában a Roger Federerrel felálló Svájc ellen.

A Davis Kupa világcsoportjának első fordulójában rendezett párharc első egyes mérkőzésen Mardy Fish nagy csatában, öt szettben győzte le Stanislas Wawrinkát, utána azonban a korábbi világelső Roger Federer is kikapott John Isnertől. A svájciak különleges borítással próbálták meglepni az amerikai csapatot, de a fedett pályás salakos mérkőzéseken inkább őket érte komoly csalódás Fribourgban. A nap meglepetését Isner okozta, aki remekül játszott az Australian Open elődöntős svájci ellen, aki elismerte, hogy nem a legjobb napját fogta ki.

Federer most John Isnertől kapott ki, ráadásul hazai közönség előtt - Fotó: Victor Fraile - Getty Images

Az amerikai csapat szombaton a párosban már ki is ejtheti a svájciakat, igaz ehhez a Mike Bryan - Ryan Harrison párosnak az olimpiai bajnoki címet védő Wawrinka - Federer duót kellene felülmúlnia. Érdekesség, hogy Federer nyolc év után kapott ki ismét egyes találkozón a Davis Kupában - rendesen meg is döbbent a fribourgi csarnok hétezres közönsége. A világranglista 17. helyén található Isner korábban kétszer találkozott Federerrel, mindkét kemény pályás találkozót elveszítette.

A nap első mérkőzésén Fish és Wawrinka 4 óra 26 percen keresztül gyűrte egymást, ahol csak a 9-7-re végződő döntő szett önmagában 95 percig tartott.

Davis Kupa - eredmények
1. nap Svájc - Egyesült Államok 0-2
Stanislas Wawrinka – Mardy Fish 2:6, 6:4, 6:4, 1:6, 7:9
Roger Federer – John Isner 6:4, 3:6, 6:7, 2:6