Futsal

Az ukrán, szerb, cseh hármas közül szeretne ellenfelet kapni a magyar kapitány

Címkék:

A futsal Európa-bajnokság döntőjét megelőzően, Zágrábban rendezik meg a világbajnoki selejtező rájátszásának sorsolását.

A magyar futsalválogatott a gyöngyösi vb-selejtező tornán elért második helyével biztosította helyét a rájátszásban, amelynek sorsolását a horvátországi Európa-bajnokság döntője előtt, szombat délelőtt rendezik meg. A spanyol, az olasz, az orosz, a portugál, az ukrán, a szerb és a cseh válogatott egyike lesz az ellenfél az oda-visszavágós rendszerű utolsó selejtezőkörben.

"A sorsoláson az ukrán, szerb, cseh hármas közül szeretnék ellenfelet kapni, mert e három csapat ellen lenne némi esélyünk a továbbjutás kiharcolására. A sportágnak szüksége van a sikerekre, ezért jó lenne, ha legalább a hazai mérkőzésünkön győzni tudnánk, amire reális esély az említett három válogatott ellen mutatkozhatna" - mondta Frank Tamás, aki a helyszínen nézte meg az Európa-bajnokságot, aminek tapasztalatairól is beszélt az mlsz.hu-nak.
 
"A legnagyobb meglepetést eddig a horvátok elődöntőbe jutása okozta, ők maximálisan érvényesíteni tudták a hazai pálya előnyét. A négy közé jutás erőn felüli teljesítmény számukra, hiszen több náluk erősebb csapat is elvérzett korábban. A két legerősebb csapat, a spanyol és az olasz már a döntő előtt összekerült egymással, ezért azt gondolom, a címvédő győzelmével ér véget a torna. Az Eb alapján elmondható, hogy egyre inkább a fizikális része domborodik ki a játéknak, a szépen játszó csapatok, mint Azerbajdzsán vagy Portugália hamar kiestek, míg a fegyelmezett, tudatos csapatjátékot produkáló együttesek magabiztosan jutottak a legjobb négy közé" - tette hozzá a szövetségi edző.