Angol foci

Rooney Redknappet akarja Capello helyére

Mint ismert, szerda este Fabio Capello bejelentette, hogy lemond Anglia szövetségi kapitányi posztjáról. Az olasz szakember utódjáról még nincs szó, de a Manchester United csatárának határozott elképzelése van arról, ki lenne a megfelelő személy.

Capello még hétfőn a John Terry körül kialakult rasszista botrány kapcsán az együttes csapatkapitányának számító játékos mellett foglalt állást. A szövetség azonban nem vette figyelembe Capello véleményét, az Anton Ferdinandot állítólag rasszista megjegyzésekkel provokáló Terryt pedig a szövetségi kapitány akarata ellenére leváltotta a posztról. A 65 esztendős olasz tréner előbb jelezte, hogy nem ért egyet a döntéssel, majd szerdán este bejelentette távozását.

Wayne Rooney - jó szokásához híven - azonnal reagált a történtekre saját Twitter-oldalán, a háromoroszlánosok 10-ese nem örült az olasz szakember távozásának.

"A kibelezett Capello befejezte. Jó fej volt és jó edző is. Egy angolnak kéne váltania őt. Nekem Harry Redknapp kell" - írta mikroblogján a United fenegyereke.

Rooney véleményével nincs egyedül a szigetországban, már korábban is szó volt róla, hogy amennyiben Capello az Európa-bajnokság után továbbáll, akkor a helyére a Tottenham Hotspurt irányító Redknapp léphetne.

A héten a 64 éves szakembert felmentette a bíróság adóelkerülés vádja alól, így nem csökkentek az esélyei annak, hogy Redknapp egyszer valóban Anglia szövetségi kapitánya legyen.