Cselgáncs

Rekordmezőny várható az olimpia jegyében megrendezésre kerülő Hungária Kupán

Rekordmezőny várható a hétvégén sorra kerülő női cselgáncs Hungária Kupán, amely az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat budapesti állomása.

A 49. alkalommal megrendezendő seregszemle csütörtöki sajtótájékoztatóján Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke hangsúlyozta: ez már a célegyenes a londoni játékok előtt, amelyre jelenleg női részről négyen állnak kvótás helyen. Az esélyesek közül Karakas Hedvig (57 kg) és Joó Abigél (78) elindul, ugyanakkor a 48 kg-os Csernoviczki Éva a sűrű versenyprogram, míg a 70 kg-os Mészáros Anett sérülés miatt nem lép tatamira a Körcsarnokban, de mindketten jelen lesznek az esemény háziasszonyaként.

"A nemzetközi szövetség Világkupa-rangsorában mi állunk az első helyen, és idén is igyekszünk ennek megfelelő színvonalú versenyt rendezni" - jelentette ki az MJSZ első embere.

Csernoviczki Éva kifejtette, hogy súlycsoportjában főként olimpiai bronzérmes argentin, illetve mongol riválisát fogja szemmel tartani, utóbbitól kapott ki hétvégén a párizsi Grand Slam-viadalon.

"Míg 2010-ben 14 magyarországi rendezésű nemzetközi sporteseményt támogattunk, addig ez a szám idén már több mint 30 lesz, köztük szerepel a Hungária Kupa és az európai dzsúdószövetség év végi kongresszusa is Budapesten" - jelentette be Bardóczy Gábor, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkárságának főosztályvezetője.

A sajtótájékoztató zárásaként Tóth László és Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke együttműködési megállapodást írt alá.
 
A versenyen - melyre a belépés mindkét napon ingyenes - 56 ország 222 dzsúdósa jelezte részvételét, emellett további négy nemzet küldi el képviselőit a nemzetközi elit bíróvizsgára, amelyet ugyancsak a hétvégi program keretében bonyolítanak le.

Szombaton a 48, 52 és az 57, míg vasárnap a 63, a 70, a 78 és a +78 kg küzdelmeit bonyolítják le. Az előcsatározások mindkét napon 10, az éremmérkőzések 16 órakor kezdődnek.