Ajax

Lemond az igazgatótanács és Johan Cruyff is

megosztom

Az Ajax Amsterdam igazgatótanácsának valamennyi tagja lemond posztjáról, amennyiben megfelelő embereket sikerül találni a jelenlegi vezetők helyére.

A nagy múltú holland futballklub vezető testülete a hágai bíróság keddi döntése után jutott erre az elhatározásra, mivel a törvényszék - az ugyancsak a vezetőségbe tartozó Johan Cruyff beadványa nyomán - megsemmisítette a tanács novemberi döntését, mellyel Louis van Gaalt nevezte ki - nyári munkába állással - a klub főigazgatójának.

A klub csütörtökön azt közölte, hogy az öttagú testület, így Cruyff is megválik posztjától, amint sikerül olyan embereket találni a jelenlegi vezetők helyére, akik teljes bizalmat élveznek az Ajaxnál.

Johan Cruyff azért terelte jogi útra van Gaal kinevezését, mert ő nem volt ott azon az ülésen, amelyen a grémium állást foglalt van Gaal mellett, mi több, az ülés napirendjén nem szerepelt ez a téma, így ő nem tudhatta, hogy ilyen fontos ügyben kell véleményt formálnia.

A klub két emblematikus alakja egyébként nem igazán kedveli egymást, van Gaal a jelölését megelőzően úgy nyilatkozott: amíg Cruyff a klubban van, ő nem jön.

megosztom