Tenisz

Kellner és Fucsovics játssza az első két egyest az írek elleni Davis Kupa-találkozón

  • MTI

Kellner Ádám és Fucsovics Márton játssza a pénteki két egyest az írek elleni tenisz Davis Kupa-csatában, Szegeden.

A csütörtöki, szegedi sorsoláson eldőlt, hogy az Euro-Afrikai Zóna II. csoportjában sorra kerülő összecsapáson 15 órától Kellner Louk Sorensen ellen kezd, ezt követően pedig a Fucsovics-Conor Niland párharc következik.

A szombati párosmérkőzésen (14 ó) a Balázs Attila, Fucsovics Márton kettős a James McGee, Sam Barry duóval veszi fel a küzdelmet.

A vasárnapi program 13 órakor kezdődik a kemény borítású (Taraflex) pályán, várhatóan Kellner-Niland és Fucsovics-Sorensen ütközetekkel.

A magyarok eddig négyszer mérkőztek az írekkel, három összecsapáson nyertek és csupán egy alkalommal kaptak ki. Legutóbb, 2004-ben a dublini Fitzwilliam Lawn Tennis Club szintén keményborítású pályáján 4-1-es magyar siker született. Az első ír-magyar párharcot is ugyanott rendezték, 1932-ben, akkor a hazaiak ugyanilyen arányban győztek.

Amennyiben a Szegedi Városi Sportcsarnokban a magyarok nyernek, a második körben a lett-egyiptomi összecsapás továbbjutója lesz az ellenfelük. Az I. csoportba jutáshoz három győzelem szükséges.
 
Tavaly a harmadik fordulóig jutott Hornok Miklós alakulata, ám a feljutásért rendezett glasgow-i összecsapáson 5-0-ra kikapott a világranglistán negyedik Andy Murray-vel felálló skót gárdától.