Király Kupa

Fabregas büszke, Emerynek hiányérzete van

A Barcelona szerda este 2-0-ra legyőzte a Valenciát a spanyol Király Kupa elődöntőjének visszavágóján, így 3-1-es összessítéssel a katalánok jutottak be a fináléba. Az első gól szerzője, Cesc Fabregas már az Athletic Bilbao elleni fináléról álmodozik, míg a Valencia trénere meglehetősen lehangoltan nyilatkozott.

A mérkőzés 15. percéig kellett várni az első hazai gólra, ekkor Messi hosszan indította Fabregast, aki lefutotta Miguelt, a félúton ácsorgó Diego Álvest pedig átemelte. Fabregas gólját a vége előtt tíz perccel Xavi is megtoldotta eggyel, így a hazaiak magabiztosan jutottak be a fináléba.

"Mindig megpróbáljuk a lehető legjobb formánkat hozni. Az Athletic Bilbao egy nagyszerű csapat, remek játékosokkal, úgyhogy egy izgalmas finálé elé nézünk" - írta a Barcelona hivatalos Twitter-oldalára az egykori arsenalos. "De nekünk most a bajnokságra kell koncentrálnunk, sok tennivalónk akad, és akkor még nem is beszéltem a Bajnokok Ligájáról..."

Mivel az Athletic Bilbao kedden a harmadosztályú Mirandés ellen könnyedén kvalifikálta magát a Király Kupa döntőjébe, a sorozat két legeredményesebb csapata harcolhat meg a végső győzelemért.

"Nagyon boldogok és büszkék vagyunk. Néhányan nem értékelik sokra a kupát, de mi minden sorozatban döntőt akarunk játszani" - tette hozzá Fabregas.

A Valencia vezetőedzője, Unai Emery érhetően csalódott volt a lefújás után, mert ugyan csapatának voltak lehetőségei, az utolsó mozdulatok rendre balul sültek el.

"Két jó mérkőzést játszottunk a Barca ellen, de mégis hiányérzetem van. A legfontosabb, hogy volt esélyünk a gólszerzésre, az viszont negatívum, hogy ezeket nem úgy használtuk ki, ahogy azt szerettük volna. A Barca minőségben jobb volt nálunk, ezért nem nyertünk. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz, de azért reménykedtünk benne. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, tökéletes játékot kellett volna produkálnunk, de sajnos ez nem történt meg."