Olasz Kupa

Chiellini már meg sem lepődött Ibrahimovic újabb ütésén

  • Bodnár Gergő

Az Olasz Kupa elődöntőjében ezúttal Storari kapussal akadt össze a svéd csatár - lapszemle.

Az olasz bajnokságot 1 pont előnnyel veretlenül vezető Juventus az Olasz Kupában sem lassít. Szerda este az elődöntő első meccsén a San Siróban tudott nyerni 2-1-re a Milan ellen Antonio Conte csapata, így a Juve előnnyel várhatja a március 21-i visszavágót.  Egészen hihetetlen, de a torinói klub tétmérkőzésen legutóbb május 15-én kapott ki- még az előző bajnokság utolsó előtti fordulójában- a Parma otthonában.

Ibra megint nem bírt magával - fotó: tuttosport

Az újabb nagyszerű győzelmet-Ibrahimovic ütése mellett- természetesen az olasz lapok is kiemelt hírként kezelték.  A csütörtöki La Gazzetta dello Sport a "Doppio Cáceres!! Tanta Juve" vagyis "Cáceres duplázott!! Túl sok Juve" címmel illetve a meccs legjobbjának választott uruguayi játékos képével jelent meg. A Tuttosport hatalmas betűkkel írt első oldalán Conte még mindig veretlen csapatáról, a Corriere dello Sport pedig egyszerűen a "Juve és Cáceres, olé!" címet választotta. Érdekes, a 2-1-es idegenbeli győzelem után elég kritikusan nyilatkozott a játékosaira egyébként továbbra is nagyon büszke Antonio Conte.

A Juventus edzője dicsérte a két góllal záró Cácerest, ugyanakkor kiemelte, a télen érkezett játékos védekezésben többet is segíthetett volna a többieknek. Az osztályzatokat illetően szintén vegyes a kép.  A La Gazzetta dello Sportnál, a mérkőzést eldöntő Martín Cáceres lett a mezőny legjobbja 7.5-es osztályzattal, a Conte által dicsért- ugyancsak új játékosnak számító - Padoin viszont csak hatost kapott. 

A kezdőként 67 percet játszó Del Piero 5.5-el zárt, a csapatát a Siena elleni találkozóhoz képest 8 helyen megváltoztató Antonio Contét pedig hetesre értékelte a Gazzetta. Végül említsük meg, hogy Zlatan Ibrahimovic ismét egy sportszerűtlenség miatt került főszerepbe. A svéd játékos hétvégén a Napoli védőjének Aronicának adott egy pofont, most pedig a Juve kapusát Storarit ütötte meg. Az esetet talán Giorgio Chiellini kommentálta a legtalálóbban. "Ibra? Nem csinált semmi különöset, csak amit vasárnap"- mondta ironikusan az eset után a Juventus védője.