NBA

A Magic megálljt parancsolt a Heatnek

  • Barcsai Róbert

Érdekes eredményeket produkált az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 46. játéknapja. Többek között az Orlando simán megverte a Miamit, a Sixers otthon kapott ki a Spurstől, a New York pedig sztárjai nélkül oktatott Washingtonban.

Sorozatban hatodszor nyert a San Antonio, Parkerék ezúttal idegenben verték a Philadelphiát 100-90-re. A mérkőzésen szinte folyamatosan vezetett a San Antonio, ugyanis a Philly akárhányszor felzárkózott, Parker és Duncan mindig tudott válaszolni. A Spurs francia irányítója szezonbeli egyik legjobb meccsét játszotta, 37 pontot és 8 asszisztot könyvelhetett el, míg Tim Duncan 16 pont mellett 11 lepattanót is begyűjtött.

Nincs Melo, nincs Stoudemire, nincs probléma. Mondhatnák a New York Knicks csapatánál, akik ezúttal idegenben tömték ki a Washingtont. Jeremy Lin már harmadszor volt kezdő a Knicksnél, a fiatal irányító ismét meghálálta a bizalmat, 23 pont mellé 10 asszisztot is kiosztott, ami kiegészülve Tyson Chandler 25 pontjával és 11 lepattanójával már túl sok volt a Wizardsnak. Lin ezen a mérkőzésen mutatta be karrierje első zsákolását, amelyről Tyson Chandler nyilatkozott: „Nem tudtam, hogy zsákolni is tud… Amikor elindult a palánk felé, ennyit mondtam magamban: Ne, Jeremy, csak a fektetett dobást vállald. Majd hirtelen bezsákolta, amitől persze megőrült a közönség.”


Dwight Howard és Ryan Anderson rávilágított a Heat gyenge pontjaira, miközben a Magic 102-89 arányban, gyakorlatilag tükörsimán múlta felül a Miamit. Howard és Anderson összesen 52 pontot és 35 lepattanót gyűjtött, ráadásul ebből 14 támadó volt, a Magic pedig csapatrekordot jelentő 42 triplakísérletet regisztrálhatott, ebből 17-et dobtak be. Erről Erik Spoelstra, a Heat vezetőedzője nyilatkozott: „Gyakorlatilag a triplakísérletek mennyisége, valamint értékesítési aránya volt a különbség a két csapat között a mai meccs során.”


Az Indiana két napon belül második mérkőzését játszotta, amely meg is látszott a csapaton, hiszen 97-87 arányban kikaptak Atlantában. A mérkőzés egyébként meglehetősen sima volt, a Pacers csak egyszer vezetett, méghozzá akkor, amikor Paul George értékesítette az első büntetőt a mérkőzésen, ezzel 1-0 volt az állás a Pacers javára. Josh Smith és Joe Johnson extra játékidőt kaptak, előbbi 28, utóbbi pedig 20 pontot szerzett, amihez Kirk Hinrich 17-et tett még hozzá a kispadról.

A Dallas Mavericks 105-95 arányban gyűrte le a Denvert, ezzel Nowitzkiék véget vetettek a három mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatuknak. A címvédő a második negyedben már 17 ponttal is vezetett, azonban a csapat ráült az eredményre, a játékrész utolsó 13 pontjából 9-et a Nuggets szerzett, így jócskán csökkent a különbség a két együttes között, ám ezt az előnyt a második félidőben magabiztosan tartotta a Mavs. Dirk Nowitzki 25 pontot szerzett, valamint leszedett 9 lepattanót, a másik oldalon pedig hiába jutottak hatan is tíz pont fölé, Danilo Gallinari hiányát még így is megszenvedte a csapat.

A Portlandnek nem sikerült feledtetnie az Oklahoma City elleni hosszabbításos vereséget, ezúttal a Houstontól kaptak ki Aldridge-ék, ráadásul ismét hazai pályán. A Blazers irányítója, Raymond Felton visszatérhetett a kezdőbe, azonban Aldridge-dzsel, valamint Matthews-szal egyetemben nagyon rosszul dobott mezőnyből, ami meg is látszik az eredményen. A Houston irányítója, Kyle Lowry sérülés miatt hagyta el a pályát, a sérülés súlyossága egyelőre nem ismert. A Rockets főleg a kispadjának köszönheti a Portland elleni sikert, Budinger 22, Lee 16, Patterson 11, Dragic pedig 10 egységet tett a közösbe.

NBA
46. játéknap
Cleveland-LA Clippers 99-92
Toronto-Milwaukee 99-105
Washington-New York 93-107
Philadelphia-San Antonio 90-100
Orlando-Miami 102-89
New Jersey-Detroit 92-99
Atlanta-Indiana 97-87
Memphis-Minnesota 85-80
New Orleans-Chicago 67-90
Denver-Dallas 95-105
Portland-Houston 96-103