Karrier

Komanért 2 millió eurót fizetett a Monaco

Francia sajtóhírek szerint a másodosztályban sínylődő Monaco kettő millió eurót fizetett a Sampdoria magyar válogatott középpályásért.

Az asmfoot.fr beszámolója szerint Koman Vladimir ezzel a hercegségi csapat harmadik legdrágább téli szerzeménye lett, a 6 millió euróba kerülő marokkói Nabil Dirar és Nacer Barazite után. Előbbit a belga Clube Brugge-től, utóbbit az Austria Wientől igazolta a Monaco 3 millió euróért.

Koman vétálára meglepően magas, hiszen a nyár folyamán lejárt volna a szerződése az olaszoknál és néhány hónap múlva ingyen igazolhatóvá vált volna, ráadásul a témában mértékadó transfermarkt.de szerint a játékos másfél millió eurót "kóstál" csupán.

A magyar válogatott középpályás hosszadalmasan nyilatkozott új klubja honlapjának, melyben elmondta, hogy nagyon motiváltnak érzi magát, hogy új országban bizonyíthatja tehetségét. Koman szerint a Monaco ideális hely a fejlődésre, saját magát pedig technikás labdarúgónak tartja, de védekezésben még van mit tanulnia. Zárszóként a 22 éves játékos azt mondta, hogy a Monaco keretét elnézve, nem tudja elképzelni, hogy bárki is megállíthatná őket a Ligue 2-ban.