Király Kupa előzetes

Képes lesz-e a csodára a Valencia?

Josep Guardiola harmadik kupafináléját vívhatja ki szerda este

Szerda este a Barcelona hazai pályán fogadja a Valencia együttesét a spanyol Király Kupa elődöntőjének visszavágóján. Az egy héttel ezelőtti "odavágón" 1-1-s eredmény született, így a továbbjutás esélyesei egyértelműen a katalánok, de mint tudjuk, a futballban bármi megtörténhet.

Barcelona - Valencia 21.00
Tv: Digisport

Egy hete izgalmas és lendületes mérkőzést vívott egymással a két alakulat a Mestallában, az első félidőben a hazaiak, a második pedig inkábbb már a vendégek uralták a mérkőzést, alakítottak ki nagyobb helyzeteket. Lionel Messi ugyan büntetőt rontott, de a döntetlen így sem nevezhető kedvezőtlen eredménynek a Barcelonának, ráadásul az idegenben szerzett gól, mint tudjuk rengeteget számít az ilyen párharcokban.

A Denevérek esélyeit nem növeli az sem, hogy az elmúlt négy alkalommal, mikor a Nou Campba látogattak négy vereséget szenvedtek, a 1-15-ös gólkülönbséghez pedig nem kell különösebb kommentár. A hétvégi bajnokin egyik csapat sem tündökölt, a gránátvörös-kékek odahaza 2-1-s győzelmet arattak a Real Sociedad ellen, míg a Valencia gólnélküli döntetlennel zárt az Atlético Madrid vendégeként. Könnyen lehet, hogy a csapatok lélekben már a mai mérkőzésen jártak, mindenesetre az előkészületek és a felfokozott várakozás miatt ez sem elképzelhetetlen.

Josep Guardiola a mérkőzés sajtótájékozatatóján elmondta, hogy azok a játékosok, akik szereplése kétes volt (Xavi, Alexis Sánchez, Busquets) nagy valószínűséggel játszhatnak majd. A minden hadra fogható játékosát csatasorba állító szakvezető szerint a legnagyobb veszélyt számukra az argentin Banega jelentheti. "Banega egy csodálatos játékos. Elsősorban őt kell majd hatástalanítanunk, az ő kikapcsolása lehet számunkra a kulcs" - mondta Guardiola, aki szerint a Valencia amolyan "mumusa" a Barcának. "Olyan csapat ellen harcolunk, amelyik rengeteg problémát okoz nekünk...ugyanúgy, mint a Real Sociedad".

Guardiola elmondta azt is, hogy ugyan számos trófeát elhódítottak már csapatával, a játékosai egytől egyig akarják az újabb sikert. "Egy kupafinélá mindig különleges, ezért is fontos számunkra annyira a szerdai meccs" .

Várható kezdőcsapatok
Barcelona: Pinto - Alves, Pique, Puyol, Abidal - Xavi, Mascherano, Fabregas - Sanchez, Messi, Tello Vezetőedző: Josep Guardiola
Valenica: Alves - Miguel, Rami, Ruiz, Mathieu - Albelda, Banega - Piatti, Jonas, Alba - Soldado Vezetőedző: Unai Emery