Férfi kézilabda

Hóban-fagyban is megemlékeztek Marian Cozmáról a társak

A Tatabánya elleni bajnoki mérkőzésre való elutazás előtt az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának tagjai és a szakmai stáb megemlékeztek az együttes három évvel ezelőtt meggyilkolt játékosáról, Marian Cozmáról.

Marian Cozmára emlékeznek az MKB Veszprém játékosai és a szakmai stáb a meggyilkolt kézilabdázó szobra előtt a 2012-ben.

Az óriási termetű játékost 2009. feburár 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, miután a bárban táncolás közben lökdösni kezdték, és verekedést provokáltak ki az elkövetők. A Veszprém Megyei Bíróság első fokon életfogytig tartó büntetésre ítélte Raffael Sándor első- és Németh Győző másodrendű vádlottat, a harmadrendű vádlottnak, Sztojka Ivánnak pedig 20 évet kell fegyházban töltenie.

A nem jogerős ítéletet a vádlottak megfellebbezték, így azt másodfokon a Győri Ítélőtáblán tárgyalják újra. A tárgyalásra március 29-én és 30-án kerül sor.

A meggyilkolt játékos szobra a Veszprém Aréna előtt zarándokhellyé vált, ahol a szurkolók rendszeresen leróják tisztetletüket, és a csapattagok is megemlékeznek egykori társukról, ahogy tették azt ma, a gyilkosság harmadik évfordulóján is.

Fotó: mkbveszprem.eu