Vízilabda BL

Élesedő küzdelem a "magyar" csoportban

  • MTI/63
megosztom

Az idén az első, a sorban ötödik csoportkör következik szerdán a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, így a 16 csapatos főtábla C betűjelű négyesében is, amelyben a belgrádi Partizan mellett a Vasas, a Szeged és az Eger szerepel.

A magyar trióból a legfogósabb feladat a Vasasé: egyfelől a csoportot 8 pontjukkal vezető angyalföldiek ezúttal a szerb fővárosban szállnak vízbe, másfelől már maga a helyszínre való eljutás sem ígérkezett könnyűnek a rendkívüli hideg és nagy havazás miatt. Ami ez utóbbit illeti, a szokásos több autós változat helyett ezúttal egyetlen nagy busszal vágott neki az útnak kedd délelőtt a piros-kék pólós társaság, amelyet - Méhes Jenő szakosztály-igazgató elmondása szerint - biztonsági kíséret, vagyis rendőri felvezetés vár a határon, így elvben nem lehet gond a célba érkezéssel.

A Partizan elleni szerda esti meccs sem a könnyedén leküzdhető akadályt ígéri a Vasasnak, amely ugyanakkor azzal a tudattal indulhat a vízi csatába, hogy már egyetlen ponttal is biztos továbbjutó. A szerb elitalakulaton viszont csakis a győzelem, s az ezzel járó három pont segíthet igazán, mivel 7 pontosként még megszerezheti a legjobb nyolcba jutást érő első vagy második helyet, botlás esetén viszont gyaníthatóan a negyeddöntőtől való búcsúzás vár rá. Kiss Gergely, a piros-kékek háromszoros olimpia bajnok játékosa szerint, ha nem lesznek elég vagányak a vízben, nem nyerik meg a találkozót. "Sötét lyukba ugrunk szerdán, nagyon rég játszottunk meccset klubszinten. Bízzunk abban, hogy „szűz kéz jót dob”, és profitálni fogunk ebből a szituációból, de az biztos, hogy ha nem leszünk elég bátrak, akkor nem fogunk győzni a Partizán otthonában." Csapattársa, Steinmetz Ádám szerint nem várható el a mérkőzésen, hogy úgy játszon a csapat, mint az Eb előtt, de mint mondja, ez a szituáció a szerbeknél is fennáll. "Pár napunk volt összecsiszolódni, így a lehető legrosszabbkor jött, hogy a felkészülés egy fontos állomása, a szombati bajnokink elmaradt. Ennek tükrében talán nem várható el, hogy ott folytassuk, ahol abbahagytuk, az viszont mindenképpen megnyugtató, hogy a Partizánnál sem jobb a helyzet. Rajtuk lesz nagyobb nyomás, ha ezt okosan kihasználjuk, akkor hasonló bravúrt érhetünk el, mint a Szeged.

 A magyar "házi" csatározásnak már csak ezért is jelentős a tétje. A 7 pontos Szeged egy döntetlennel is biztató pozícióból várhatná az utolsó fordulóban, február 26-án nála fellépő Partizant, a honi bajnoki címvédő Eger győzelme ugyanakkor alaposan összekuszálná a "nemzetközi szálakat". A szerdai vendéglátó a gyászos kezdet - a sorozatban elszenvedett három vereség -, majd a belgrádiak bravúros legyűrése után visszaszerezné a továbbjutás esélyét magának, míg ha kikap, 3 pontjával biztos kiesővé válna, s a hevesiek szempontjából érdektelenné lényegülne át a Vasassal február 25-én, a Komjádi uszodában vívandó utolsó körös mérkőzése.

Mindenesetre egyáltalán nem kizárt, hogy a záróforduló előtt csupa nyitott kérdés várja a "céseket", ha úgy alakul, hogy a Vasasnak 8, a Szegednek és a Partizannak 7-7, az Egernek pedig 6 pontja lesz...

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája
C-csoport, 5. forduló
A csoport állása: 1. Vasas 8 pont (42-36), 2. Szeged 7 (36-35), 3. Partizan 4 (35-37), 4. Eger 3 (26-31)
ZF-Eger - A-Híd Szeged Beton VE, Bitskey-uszoda 19 ó
Partizan Beograd (szerb) - TEVA-Vasas-UNIQA 19 ó

 

megosztom