Tenisz

A hétvégén Szegeden játszunk az írekkel a Davis Kupában

  • MTI
megosztom

Hornok Miklós, a magyar férfi tenisz Davis Kupa-válogatott kapitánya hisz a győzelemben az Írország elleni DK-mérkőzésen, amelyet Szegeden bonyolítanak le a hétvégén.

"A kemény pálya ugyan a vendégjátékosoknak kedvez, hiszen ezen a borításon nőttek fel, de ennek ellenére remélem, hogy sikerrel vesszük az első akadályt" - fogalmazott a szakvezető, a szerdai szegedi sajtótájékoztatón.
 
Hornok Miklós elmondta, hogy a párharc során Balázs Attila, Kellner Ádám, Fucsovics Márton és Lukács Dénes léphet pályára.
 
"Kellnernek kisebb kézsérülése van, de bízom abban, hogy ez időben rendbe jön" - tette hozzá a DK-kapitány.
 

"Jól ismerem a magyar játékosokat, Kellner Ádámot és Balázs Attilát. Nagyon szoros mérkőzésre számítok" - mondta az MTI-nek Garry Cahill ír DK-kapitány. "A pálya nekünk kedvez, hiszen a mi a teniszezőink ezen játszanak. Ami azt illeti, ekkora havat viszont még soha életemben nem láttam."

A hazai alakulat az Euro-Afrikai Zóna II. csoportjának első körében péntektől vasárnapig küzd meg a rivális csapattal a Szegedi Városi Sportcsarnokban. Amennyiben magyar győzelem születik, a második körben a lett-egyiptomi összecsapás nyertese lesz az ellenfél. Az I. csoportba jutáshoz három győzelem szükséges.
 

megosztom