Olasz Kupa

A debütáló Cáceres duplájával nyert a Juventus Milánóban

  • Barcsai Róbert

Ezúttal sem sikerült legyőznie a Milannak a Juventust, a torinóiak új szerzeménye, Martin Cáceres duplázni tudott, így 2-1-es előnyből várhatják a folytatást a Zebrák, tehát fél lábbal már az Olasz Kupa döntőjében van Antonio Conte együttese.

A Milannál rengeteg hiányzó volt, szám szerint 11, de a Juventus is tartalékosan állt fel: többek között bemutatkozhatott új csapatában Padoin és Cáceres.

A mérkőzés elején főleg tapogatózó játék folyt, a csapatok sok hibával játszottak. Az első lövéség egészen a 10. percig kellett várni, Seedorf fordulásból tüzelt a 16-oson kívülről, lövése azonban célt tévesztett. A 16. percben komoly helyzet adódott a hazaiak előtt, El Shaarawy cselezett a 16-os bal oldalán, azonban eltekert a kapu mellett.

A Juventus első valamirevaló helyzetét a 32. percben alakította ki. Egy gyors kontrát követően Estigarribia lövés közben elcsúszott, majd az ismétlésből mellé lőtt. A 34. percben Giaccherini lőtt a 16-oson kívülről, a lövés Mexés lábán pattant fel, Amelia pedig bravúrosan ütötte szögletre a labdát.

Az első félidőben többet birtokolta a labdát a Milan, bár a Juventus többet tett a vezetés megszerzésének érdekében.

Martín Cáceres örül a góljának a Milan-Juventus mérkőzésen 2012-ben az Olasz Kupában.

A második játékrész elején mezőnyfölénybe került a Juventus, majd az 53. percben egy védelmi hibát követően Boriello tüzelt, lövését Amelia hárította, a kipattanót pedig Cáceres lőtte a kapuba. A védő első mérkőzésén első gólját szerezte a Juventusban. (0-1)

Az 55. percben Ibrahimovic szabadrúgását óriási bravúrral védte Storari. A 61. percben ismét szabadrúgást harcolt ki a Milan, méghozzá veszélyes helyről, Seedorf azonban elhibázta a lehetőséget. A kirúgás után Del Piero alakított ki lövőhelyzetet, azonban ő sem találta el a kaput. A 62. percben El Shaarawy egyenlített: egy bal oldali támadást követően Antonini adta be a labdát, Ambrosini fejjel készített elő, a csereként beállt Robinho elcsúszott, így a labda El Sharawy elé került, aki az ötösről nem hibázott. (1-1)

A 69.percben Ibrahimovic lőtt gólt, a bíró azonban kezezés miatt érvénytelenítette a találatot. A svéd sztár nem adta fel, a Juve 16-osán belül szerzett labdát, a lövésébe azonban Chiellini tudott belevetődni. A 75. percben Vucinic lövését hárította Amelia, a kipattanót pedig Ambrosini mentette meg Quagliarella elől.

A 82. percben Martin Cáceres duplázott, Giaccherini villámgyorsan húzott el a baloldalon, a beadását még kifejelték, a labda pedig Cácerest találta üresen, aki gyönyörű mozdulattal emelte át Ameliát (1-2).

Habár továbbra is a Milan volt kezdeményezőbb, mégis a Juventus alakított ki újabb helyzetet. Quagliarella lépett el a jobb szélen, a labdát ugyan elrúgta Amelia mellett, a kaput viszont nem sikerült eltalálnia. A 91. percben El Shaarawy tüzelt még a 16-oson kívülről, a levágódó lövés azonban elkerülte a kaput.

Gyenge első félidő után izgalmas második játékrészt láthattunk, a Juventus jobban használta ki a helyzeteit, így előnyből várhatják a Zebrák a visszavágót.

Olasz Kupa
Elődöntő, első mérkőzés
Milan-Juventus 1-2 (0-0)
gólszerzők: El Shaarawy (62.), illetve Cáceres (53., 83.)