Német foci

Tódulnak a nézők a Bundesliga csapatok stadionjaiba

  • VNA

Tovább fokozódik a szurkolók lelkesedése a Bundesliga iránt - a német bajnokság őszi meccsei új rekordot hoztak a nézőszámok terén.

A Bundesliga 2011/12-es szezonjának őszi meccseire a helyszínen átlagosan 44.345 néző volt kíváncsi, amely a bajnokság történetének eddigi legjobb átlaga. Az ősszel rendezett 153 találkozót összesen 6,78 millió néző látta a stadionokban, amely 7%-os növekedést jelent a tavalyi bajnokság tavaszi átlagaihoz képest. Szakértők szerint a nézők rajongása a színvonal emelkedésének és a jegyárak enyhe csökkenésének is köszönhető. Jelenleg a Bundesliga stadionjaiba átlagosan 22,4 euróért lehet belépőt váltani - Angliában ennek közel kétszerese az átlagár a Premier League találkozókra.

„A számok jól igazolják vissza a bajnokság izgalmait és azt a tényt, hogy a szurkolók tényleg vevők a magas színvonalú sporteseményekre. A klubok stratégiája ráadásul egybecseng a mi szándékainkkal is, az alacsonyabb jegyárak garantálják azt, hogy többen jutnak el nézőként a stadionokba. A stadionok kényelmesek és biztonságosak szerte az országban, ami tovább növeli a szurkolói aktivitást” - adott magyarázatot a tendenciákra Christian Seifert, a Német Labdarúgó Liga (DFL) üzleti vezetője. A másodosztályban is nőtt az érdeklődés, ahol ősszel már 17.125 (!!!) nézője volt egy-egy találkozónak, ami 27%-os növekedés a tavaly tavaszi 13.474 nézős átlaghoz képest.

Az idény első felében a Bundesliga és a Bundesliga2 összesen 306 találkozóját 9,4 millióan nézték meg a helyszínen, amely több mint egymilliós növekedést jelent az előző félévhez képest.