Biatlon

Soha nem akartam híres lenni - Neuner

  • VNA

Gyakran terhesnek érzi a sikerekkel járó népszerűséget - nem ilyen életre vágyott a tízszeres világbajnok Magdalena Neuner.

Korábban is többször beszélt már a sikerességgel járó nehézségekről Magdalena Neuner, aki a most futó szezon végén befejezi karrierjét. A „normális életre” vágyó tízszeres biatlon világbajnok meglepően őszintén vallott a sportkarrier árnyoldalairól a Fit for Fun nevű újságnak. „Sohasem akartam híres lenni. Ha tudtam volna, hogy mivel jár az, ha valaki híres lesz, akkor lehet, hogy a szüleim más döntéseket hoztak volna” - nyilatkozta a márciusi, hazai rendezésű vb-re készülő Neuner.

A még mindig csak 25 esztendős Neuner a sorozatos győzelmek ellenére sem emlékszik vissza csak pozitívan az eddigi pályafutására, az utóbbi 16 évét ugyanis teljes mértékben az élsportra áldozta, amely számtalan lemondással járt. „Már 19 éves koromtól kezdve nem volt önálló életem. Ellenben volt sok olyan napom, amikor az ágyban feküdtem és azt hittem, hogy soha nem fogok onnan felkelni” - mondta az összetett Világkupa jelenlegi éllovasa, aki a sokakat meglepő korai visszavonulás után teljesen más dolgokkal szeretne foglalkozni. Ajánlatokból nem lesz hiány, hiszen többek között már a Bayern München is ajánlott neki állást a biatlon utáni időszakra.