Premier League

Rooney szerint Suárezt ki kellett volna állítani a Spurs ellen

Újabb botrány van kialakulóban az uruguayi körül

A Manchester United angol válogatott csatára Twitteren adott hangot azon véleményének, miszerint a Liverpool uruguayi játékosát újfent ki kellett volna állítani.

A hétfő este 0-0-ra végződő Liverpool - Tottenham mérkőzés 70. percbében, Luis Suárez egy ártalmatlannak tűnő szituációban nemes egyszerűséggel hasba rúgta Scott Parkert. Az esetet sem a játékvezető, sem az asszisztense nem látta, így az uruguayi támadó a pályán maradhatott a lefújás pillanatáig.

Ez annyira nem nyerte el a Manchester United fenegyerekének, Wayne Rooneynak a tetszését, aki a mikroblogos oldalon ennek a véleményének hangot is adott. " Ha a spori látja az esetet, akkor ennek pirosnak kell lennie" - írta a Twitteren a csatár. "Mindenki az én agresszivitásomról beszél, de eddig egy sárgám van a Premier League-ben" - tette hozzá Rooney.

Egyetért a csatárral a United egykori játékosa, Gary Neville is, aki a Sky Sports szakkomentátoraként dolgozik, és úgy érzi a megmozdulás kiállítást kellett volna, hogy vonjon maga után.

A vörösök menedzsere, Kenny Dalglish ugyanakkor megvédte játékosát és odaszólt a United-párosnak. "Nem tudok reagálni arra, mit tweeteltek, főleg azért,  mert nem is láttam" - válaszolt egy újságírónak Dalglish a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján.

Suárezt az eset után sárga lappal sújtotta a játékvezető, mivel megítélése szerint nem volt szándékosság a dél-amerikai tettében. A játékos januárban nyolcmeccses eltiltást kapott az FA-től, amiért rasszista meggjegyzéssel illette Patrice Evrát, a Manchester United francia védőjét.