Király Kupa

Gólgazdag meccs után várja a Barcelonát vagy a Valenciát a Bilbao

Idegenbeli győzelme után hazai pályán hat gólt rúgott az Athletic Bilbao a Király Kupa elődöntőjének visszavágóján a sorozat meglepetéscsapatának, a harmadosztályú Mirandésnek.

A Bilbao az "odavágón" is könnyedén szerzett kétgólos előnyt Fernando Llorente találataival, de annak a mérkőzésnek a hajrájában kissé könnyelmúen játszottak a Baszkok, így a Mirandés szépíteni tudott, és maradt némi reménye a továbbjutásra.

Ez a remény a visszavágó első félórájában teljesen szétfoszlott, hiszen Muniain, Suaeta és Aurtenetxe révén a 23. percben már 3-0 volt az állás, összesítésben pedig 5-1-re vezetett az Athletic. Ráadásul a piros-fehérek ezúttal nem eresztettek le, uralták a meccset.

Az Athletic Bilbao játékosai örülnek a Mirandés ellen szerzett góljuknak a Király Kupa elődöntőjében 2012-ben.

Ennek ellenére a második félidőben Aitor Blanco nagy nehezen begyötört góljával szépített a harmadosztályú együttes, amitől kapott is némi lendületet, és ha a 68. percben Muneta kapáslövésel néhány centivel beljebb megy, még szorosabb lehett volna az állás.

A labda azonban kicsivel a bal kapufa mellé ment, és a 71. majd a 75. percben Llorente megint megvillantotta klasszisát, két gólt szerzett, amivel végképp eldőlt a meccs és a továbbjutás is. (5-1, összesítésben 7-2)

A hajrára azért még így is maradt két találat, előbb a 86. percben Blanco még Garro fejese után még egyszer bekotorta a labdát Iraizoz kapujába, majd a másik oldalon Caneda vétett öngólt, így 6-2-vel ért véget a visszavágó, összesítésben pedig 8-3-mal jutott tovább a Bilbao, amely a szerdai Barcelona-Valencia rangadó után kap ellenfelet a döntőre.

Király Kupa
Elődöntő, visszavágó
Athletic Bilbao-Mirandés (III) 6-2 (3-0)
gólszerzők: Muniain (11.), Susaeta (14.), Aurtenetxe (23.), Llorente (71., 75.), Caneda (88. - öngól), illetve Blanco (58., 86.)
Döntőbe jutott kettős győzelemmel, 8-3-as összesítéssel az Athletic Bilbao.