Motosport

Férfiakkal küzd a szőke lány

megosztom

Kovács Niki neve nem ismeretlen a motorsport rajongók számára. Akik figyelemmel kísérik pályafutását, azt is pontosan tudják, hogy azon kevés női motorversenyző közé tartozik, akik a férfiak között is derekasan helyt állnak, nemzetközi szinten is.

A szombaton megrendezett díjátadón a MAMS elnöke, Pusztai Csaba mellett Gyulai Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgatója is bíztató szavakkal köszöntötte hazánk legeredményesebb motorversenyzőit, akik nemcsak a versenypályán küzdenek, hanem az anyagi háttér megteremtése is komoly kihívásokat állít eléjük.

Nem kivétel ez alól legeredményesebb női versenyzőnk, Kovács Niki sem, akit ezen az estén háromszor is díjaztak.

A női bajnokság végül ismét kupasorozat lett a kevés induló miatt. A 600-as értékelést Niki magabiztosan nyerte meg, mégsem ez a díj lett számára a legkedvesebb az este folyamán.

Közel húsz pontszerző között harmadik helyen zárt a Superstock600-as kategória 2011-es bajnoki versengésében, ráadásul egyedüli nőként vette fel a harcot a pasikkal. Mint ismeretes az utolsó két futam ugyan elmaradt, de így is izgalmas és magas szintű versenyeken dőltek el a helyezések, ezt bizonyítják a köridők is. Niki és a második helyezett, Péntek Laci egyformán 45 pontot gyűjtött, így az utolsó, Pannónia-ringi versenyen elért helyezés döntött közöttük, ahol lányunk 8 századdal maradt csak le a dobogó legfelső fokáról. Végül ez a 8 század döntött a bajnoki ezüstről is.

Kovács Niki a Superstock 600-as női kupasorozat bajnoka

A harmadik elismerés egy különdíj volt agyorsasági szakág vezetőjétől, Hirtling Gábortól. Az apropó pedig a tavalyi endurance világbajnokság utolsó, katari futamán elért hatodik hely, amit Niki egy teljes női csapat tagjaként ért el, német és olasz versenyzőtársa oldalán.

„Izgalmas szezont tudhatok magam mögött, ami az anyagi nehézségek ellenére is szép sikereket hozott. A Hungaroringen (1:56.914) és a Pannónia-ringen (2:00.416) is sikerült tovább javítanom a női pályacsúcsot a 600 köbcentiméteres motorommal, amikre szükség is volt, hogy a fiúk közt is meg tudjam állni a helyem. Sajnos csak egy Alpok-Adria bajnoki futamon volt lehetőségem elindulni, de ott 10. lettem harminc pasi között a nemzetközi mezőnyben. A katari verseny különleges és kemény kihívás volt, hiszen életemben először versenyeztem 1000-es motorral, ráadásul egy hosszú távú (jelen esetben 8 órás viadal) még a férfiak számára is embert próbáló feladat. Mi, lányok pedig nemcsak teljesítettük a távot, de hatodik helyen zártunk a kategóriánkban. Még egyszer szeretnék köszönetet mondani Bulcsu Rezsőnek, aki nélkül nem lehetett volna részem ebben a csodás élményben. Ami a jövőt illeti, rengeteg a kérdőjel, sőt egyelőre csak az van. Ennek ellenére nem adom fel, mert érzem, hogy sok van még bennem. Szeretnék minél több nemzetközi versenyre kijutni, köztük néhány világbajnoki futamra, de ehhez támogatókra van szükségem. Köszönöm együttműködő partnereimnek a tavalyi évet, akik a maguk eszközeivel mind-mind sokat segítettek nekem: Yamaha City, Terbo s.r.o., Bódis Exhaust System, Shoei Europe, Karasna, Dunlop - Déli Városkapu Kft., Fitness Factory, GiryaFit, GAS, Hajas Szalonok, L’oreal, Dent Elite, Tork, Pannónia-ring, Ciao Mario Étterem, Cardesign, Mike Tamás Airbrush, MyActionCam, Camera Kft.” - értékelte az évet Niki.
 

megosztom