Forma-1

Bemutatták az ismét Renault motorral hajtott Williamst - fotó

  • MTI/Fotó:williamsf1.com/AFP

A spanyolországi Jerezben kedden kezdődött hivatalos tesztelés előtt mutatták be a Forma-1-es Williams istálló idei autóját, amelyet 14 év után ismét Renault motor hajt.

A sötétkék és fehér színekre festett FW34-es modell orr-része a legtöbb 2012-es versenygéphez hasonlóan látványosan megtörik az első tengely vonalában, és Sir Frank Williams, a brit csapat alapítója és tulajdonosa szerint az istálló jelszava az idén az újrakezdés.

 

"Ha valaki most rápillant a csapatra, láthatja, hogy gyakorlatilag újrakezdjük Forma-1-es szereplésünket. - nyilatkozta a 69 éves Williams. - Új az autónk, új a motor, van egy új pilótánk, és személyi változások is történtek az istállónál. A téli felkészülés jól sikerült, az elmúlt hónapokban ráadásul új partnerek is csatlakoztak hozzánk, így azt mondhatom, készen állunk a harcra."

A Renault motorjait 1989-től 1997 végéig használó Williams tavaly a Cosworth erőforrásait tette az autóiba, de 19 futamon csupán öt pontot szerzett. A veterán brazil Rubens Barrichellónak nem hosszabbították meg a szerződését, helyette a legendás háromszoros világbajnok, 1994-ben épp egy Williamsben életét vesztett Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna érkezett a csapathoz. A venezuelai Pastor Maldonado - bár tavaly nem nyújtott kimagasló teljesítményt - az idén is a Williams pilótája lesz.

A téli szünetben távozott a társalapító Patrick Head, a technikai igazgató Sam Michael pedig már tavaly májusban bejelentette, hogy elhagyja az istállót. Utóbbi helyére a korábban a McLaren vezető tervezőjeként dolgozó Mike Coughlant nevezték ki. A Forma-1-es világbajnokság március 18-án, Melbourne-ben rajtol.