Sportpolitika

Schmidt Gábor lett a Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyettese

megosztom

Március elsejei hatállyal Schmidt Gábort, a Magyar Kajak-kenu Szövetség eddigi főtitkárát nevezte ki a Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyettesének Vígh László kormánybiztos.

A kinevezéssel egyidejűleg új szervezeti rend lép életbe a Nemzeti Sportközpontoknál. A kiemelt projektek, így például az Istvánmezei út 3-5 és a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciója, valamint a lágymányosi Tüskecsarnok befejezése közvetlenül a kormánybiztos alá tartozik majd, míg az olimpiai központok és az intézményhez tartozó egyéb létesítmények napi üzemeltetését az újonnan kinevezett főigazgató-helyettes irányítja márciustól.

„Schmidt Gábor régóta dolgozik a sport területén, érti és átlátja a magyar sport jelenlegi viszonyait. Örülök, hogy egy ilyen szakemberrel bővül az NSK csapata” – mondta a kinevezéssel kapcsolatban Vígh László.

„A Nemzeti Sportközpontok továbbra is arra törekszik, hogy folyamatosan javuló körülményeket biztosítson a magyar sportolók minőségi felkészüléséhez, a szabadidősporthoz és a hazai rendezésű nemzetközi versenyek megrendezéséhez” – tette hozzá a kormánybiztos.
 

megosztom