Motosport

Kis Viktóriát díjazta a MAMS

A MetalCom Adrenalin H-Moto Team motorversenyzője, Kis Viktória a 2011-es szezonban a hölgyek között a Superstock 600+ kategóriában ahány versenyen rajthoz állt, annyit meg is nyert, így nem csoda, hogy a Magyar Motorsport Szövetség immár hagyományosnak nevezhető évértékelő szezonzáróján neki adták át a győztesnek járó kupát ebben a sorozatban. Az ifjú hölgy ebben az évben az Alpok-Adria Bajnokságon és a hazai bajnoki futamokon indul.

Az Adrenalin H-Moto Team női versenyzőjét díjazta a MAMS a tavalyi, Superstock 600+ kategóriában elért kupagyőzelméért.

Amikor tavaly elkezdődött a szezon, és Kis Viktória a Superstock 600+ kategória első három futamát megnyerve nagy fölénnyel vezette a bajnoki tabellát a hölgyek között, bizony kevesen gondolták azt, hogy több versenyen való győzelemre rajta kívül álló okok miatt nem lesz lehetősége.

„Sajnos a bajnokságunk mindkét kategóriája a körülmények áldozata lett, hisz három futam után a többi már nem került megrendezésre. Ahhoz, hogy bajnokot lehessen avatni, legalább négy versenyt kellett volna megrendezni. Ha bajnok nem is lehettem emiatt, azért maximális pontszámmal első lettem a kupasorozatban” – jelentette ki a MetalCom Adrenalin H-Moto Team versenyzője, aki a MAMS hagyományos évzáró rendezvényén vehette át a győzelméért járó serleget.

Kis Viktória egy év után tért vissza jelenlegi gárdájába, és Győrfi Alen, Gyutai Adrián és Nagy Győző csapattársaként szerepel az idei szezonban.

„A tervek szerint egy 2008-as évjáratú Kawasaki ZX10-essel indulok a férfiak között az Alpok-Adria Bajnokság Superstock 1000-es sorozatban, illetve rajthoz állnék valamennyi magyar bajnoki futamon is. A csapatvezetés erre a szezonra a pályák minél jobb megismerését és lehetőleg a legtöbb pont megszerzését várja el tőlem. Nagy bennem a bizonyítási vágy, és bízom abban, hogy az idei év végén már magyar bajnokként mondhatok köszönetet a támogatóimnak, a csapatomnak, valamint a férfiak között is sikeres akarok lenni” – fogalmazott a csinos motoros, aki a tesztek megkezdéséig a kecskeméti FormaZona Sportközpontban végzi a fizikai felkészülést csapattársa, Nagy Győző társaságában.