Forma-1

Íme, Räikkönen új autója, cél a konstruktőri negyedik hely - fotó

  • MTI

Vasárnap este bemutatták a Lotus Forma-1-es istálló idei versenyautóját, amelyet a két pilóta, a 2007-ben világbajnok, két év ralizás után visszatért finn Kimi Räikkönen, valamint a francia Romain Grosjean leplezett le a spanyolországi Jerezben.

Vasárnap este bemutatták a Lotus Forma-1-es istálló idei versenyautóját, amelyet a két pilóta, a 2007-ben világbajnok, két év ralizás után visszatért finn Kimi Ra:ikkönen, valamint a francia Romain Grosjean leplezett le a spanyolországi Jerezben.

A korábbi Renault csapat új gépe a tavalyihoz hasonlóan a klasszikus Lotus festést idéző arany-fekete színben pompázik, s Gerard Lopez társtulajdonos szerint reális célkitűzés a negyedik hely elérése a konstruktőrök vb-pontversenyében.

"Erős autónk és két nagyszerű pilótánk van, közülük az egyik ráadásul egy korábbi vb-győztes" - fogalmazott a prezentáción Lopez. "Úgy gondolom, mindezek ismeretében elfogadható, ha a mezőny első felében szeretnénk zárni az idei szezont."

A 2012-es Lotust az E20 kódjellel látták el, miután a csapat központja az angliai Enstone-ban van, s az idei versenygép a 20., amelyet ott legyártottak. Az arany-fekete autó orrkúpja egyébként - a korábban már bemutatott Ferrarihoz, McLarenhez és Force Indiához hasonlóan - ugyancsak szokatlan formát kapott, ezt az istállók mérnökei a megváltozott szabályokkal indokolják.

A tavaly még Lotus Renault néven rajthoz állt csapat 2011-ben az ötödik pozícióban zárt a konstruktőrök pontversenyében, de csak négy ponttal előzte meg a hatodik Force Indiát. A gárda autóit tavaly az orosz Vitalij Petrov, illetve - az idény előtt súlyos ralibalesetet szenvedett lengyel Robert Kubicát helyettesítve - a német Nick Heidfeld és a brazil Bruno Senna vezette.

A 2012-es Forma-1-es világbajnokság március 18-án, Melbourne-ben rajtol.