Premier League

Feszült mérkőzés után döntetlen az Anfielden

0-0-ás döntetlennel végződött a Liverpool-Tottenham Hotspur rangadó az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának hétfői játéknapján. Valódi gólhelyzetből kevés volt az ettől függetlenül izgalmas találkozón, amelyet a második félidőben durva szabálytalanságok is tarkítottak, a Vörösöktől akár két játékost is kiállíthattak volna.

0-0-ás döntetlennel végződött a Liverpool-Tottenham Hotspur rangadó az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának hétfői játéknapján

Luis Suárez volt az egyik főszereplő a rangadó előtt, a Vörösök uruguayi csatárának kilencmeccses eltiltása lejárt, de csak a cserepadra jelölte Kenny Dalglish. A légióst időközben megelőzte a rendre remeklő Craig Bellamy a házi góllövőlistán, és hiányában ha nem is szárnyalt, de szépen menetelt a Liverpool, kiverte a Ligakupából a Man. Cityt, az FA-kupából a Man. Unitedet, és bajnokságban viszont becsúszott a két győzelem mellé két vereség és egy döntetlen.

A Tottenham kispadja foghíjas volt, nemcsak a rengeteg sérült miat, Harry Redknapp is távol maradt, az adócsalási ügybe keveredett menedzsernek délután még bírósági meghallgatása volt Londonban, és műszaki, időjárási viszontagságok miatt nem jutott el a Mersey partjára.

A mérkőzés kérdéses volt, hogy egyáltalán megrendezik-e a sűrű köd miatt, végül Michael Oliver bíró játékra alkalmasnak találta a körülményeket.

Harcosan kezdett a Liverpool, az ötödik percben Gerrrad passza után Andy Carroll vihette a labdát lépéselőnyben kapura, Michael Dawson az utolsó pillanatban menteni tudott, a hazaik büntetőt reklamáltak, de jól ítélt a játékvezető. Az első negyedóra végén egy pályára beszaladó macsak akasztotta meg egy két percre a játékot

Sok gólhelyzetet nem dolgoztak ki a csapatok az első félidőben, de nagy volt az iram, és valódi rangadóhoz illő a feszültség. A 31. percben Dirk Kuyt fejelt jócskán mellé - és lesen is volt. Egy perc múlva a másik oldalon Kranjcar távolról lőtt, Pepe Reina üggyel-bajjal hárított, a 33. percben Skrtel kissé jobbról, 21-ről tüzelt, a bal oldalháló súrolta a labda. A félidő végén Brad Fiedel fogott meg a bal alsó előtt egy beadást, Gareth Bale a gyengébbik lábával próbált sarkazni, de nem jött össze próbálkozása, míg Walkert az utolsó pillantban szerelte Glen Johnson. A jobbhátvéd még a végén eleresztett egy löketet balról, Friedelnek kellett vetődnie. A statisztika szerint több kapuralövése volt a Spursnek az első felvonásban, de a játék kiegyenlített volt, viszont feltűnő volt, hogy Redknapp, valamint Aaron Lennon és Rafel van der Vaart hiányában kissé színtelen-szagtalan a londoniak játéka.

A szünet után hasonlóképpen alakult a játék képe, a félidő elején Bale próbálkozott egy gyatra átlövéssel, majd az 57. percben közelről találta el rosszul a labdát, az 59. percben csereként beállt Kelly kevergetett a jobb oldalon, majd rátűzte, Friedel védett a rövid oldalnál. Luis Suárez a 66. percben érkezett Dirk Kuyt helyére, és három perc múlva sportszerűtlen mozdulattal vétette észre magát, fájó ponton rúgta meg Scott Parkert, az uruguayi megúszta sárgával.

A 72. percben Bale jobbal fél méterrel vétette el a jobb alsót balról, két perc múlva a másik oldalon Andy Carroll 12 méterről, középről tiszta helyzetben fölé perdített. A mérkőzés eldurvult a végére, Martin Skrtel stoplisa nyomot hagyott Bale bal sípcsontján, a szlovák is kaphatott volna pirosat Suárezhez hasonlóan.

A hajrára felpörögtek az események, Gareth Bale a meccslabdát Reinába lőtte - a passzt a csereként debütáló Louis Sahától kapta -, majd a még ott pattogó labdát sikerült kivágni a védőknek, Carroll a jobb felső fölé, Suárez Friedel ölébe fejelt. Dönteni egyik csapat sem tudott, izgalmas mérkőzés után maradt a 0-0.

A döntetlennel igazán egyik csapat sem lehet elégedett, a Liverpool - bár jól játszott - a szezonban kilencedszer, az Anfielden nyolcadszor ikszelt, és sorozatos egy pontokkal csak álom marad a Bajnokok Ligáját érő helyzezés - de "legalább" hazai veretlensége nem szakadt meg. A Tottenham maradt a harmadik, nem tudott közelebb férkőzni a manchesteri nagyágyúkhoz.

Premier League, 24. forduló:
FC Liverpool-Tottenham Hotspur 0-0
 
Vasárnap játszották:
Chelsea-Manchester United 3-3 (1-0)
g: Evans (36., öngól), Mata (46.), Luiz (50.), illetve Rooney (58., 69. - mindkettőt 11-esből), Hernandez (84.)
 
Newcastle United-Aston Villa 2-1 (1-1)
g: Ba (30.), Cissé (71.), illetve Keane (45+4.)
 
Szombaton játszották:
Manchester City-Fulham 3-0 (2-0)
gól: Agüero (10., 11-esből), Baird (30., öngól), Dzeko (72.)
 
Norwich City-Bolton Wanderers 2-0 (0-0)
g: Surman (69.), Pilkington (85.)
 
Queens Park Rangers-Wolverhampton Wanderers 1-2 (1-0)
g: Zamora (16.), illetve Jarvis (46.), Doyle (71.)
kiállítva: Cissé (34., Queens Park Rangers)
 
Stoke City-Sunderland 0-1 (0-0)
g: McClean (60.)
kiállítva: Huth (45., Stoke City)
 
West Bromwich Albion-Swansea City 1-2 (0-0)
g: Fortune (54.), illetve Sigurdsson (55.), Graham (59.)
 
Wigan Athletic-Everton 1-1 (0-0)
g: Neville (76., öngól), illetve Anichebe (83.)
 
Arsenal-Blackburn Rovers 7-1 (3-1)
gól: van Persie (2., 38., 62.), Oxlade-Chamberlain (40., 54.), Arteta (51.), Henry (93.) illetve Pedersen (32.)
kiállítva: Givet (43., Blackburn Rovers)