Angol válogatott

Capello megszegte a szerződését, amikor megvédte Terryt?

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) korábbi elnöke, David Davies szerint elképzelhető, hogy a válogatott szövetségi kapitánya szerződésszegést követett el, amikor védelmébe vette a rasszizmussal vádolt John Terryt, akitől bírósági ügye miatt elvették a csapatkapitányi tisztet.

Fabio Capello az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként.

Capello kritizálta a szövetséget, amiért bírósági ítélet nélkül is szinte bűnösnek tekintik Terryt, és David Davies úgy érzi, ez több volt, mint egy egyszerű véleménynyilvánítás a szövetségi kapitány részéről.

"Az FA komolyan fogja venni ezt az ügyet, mert lehet, hogy Fabio Capello szerződésszegést követett el" - mondta a korábbi elnök.

"Meg kell kérdeznünk, hogy vajon mi motiválta. Azt kell feltételeznünk, hogy csak nem szeretné, ha John Terry az Európa-bajnokság előtt visszavonulna, de itt komoly dolgokról van szó. Igaza lehet a média azon részének, amely szerint morális válságban van a válogatott, miközben szeretné megnyerni a labdarúgás második legnagyobb tornáját. Az FA vezetősége erős, David Bernstein elnök a múlt héten sem habozott, amikor lépnie kellett, és most sem fog hezitálni" - zárta gondolatait Davies.