Chelsea

Villas-Boas a játékvezetőre fogta a döntetlent

A címvédő Manchester United 0-3-ról egyenlítve szerzett pontot a Chelsea vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának vasárnapi rangadóján. A mérkőzés után a hazaiak menedzsere, André Villas-Boas hosszasan kritizálta Howard Webbet, a portugál szerint a Vörös Ördögök második tizenegyese jogtalan volt, és döntően befolyásolta az eredményt.

A Chelsea főnöke hosszasan kritizálta Howard Webbet, aki szerinte döntően befolyásolta az eredményt.

"Az első szituáció tizenegyes volt, nem is kérdés, de a második...nagyon kérdéses. Nem vagyok benne biztos, hogy Howard Webb a megfelelő szögből látta az esetet, talán a vonalbíró javaslatára döntött, de nagyon szerencsétlen eset volt. Nem gondolnám, hogy kompenzélni akart volna bármit is az első félidőért, de rossz döntés volt" - bírálta André Villas-Boas a legutóbbi világbajnoki döntőt vezető Webbet.

"A hajrában 3-1 és 3-2 között óriási volt a United lendülete, hiszen a 3-3 már szinte természetesen érte őket, hiszen a nulláról álltal fel óriási eltökéltséggel. A United sosem adja fel, és a végén sikerült kicsikarniuk a vágyott eredményt, döntetlenre kapaszkodtak fel 0-3-ról."

"Ez a mérkőzés nagy csalódásként ért minket, az ilyen rangadókon normális elvárás, hogy legjobb bírók közreműködjenek. Az Old Traffordon volt két lesgóljuk (a Unitednek), ma egy kétes döntés befolyásolta az eredményt. A United elleni mindkét mérkőzésen arra számítottunk, hogy jó bírói ítéletek lesznek, ehelyett mindketten belenyúltak a meccsbe" - folytatta a játékvezető(k) szapulását a portugál menedzser, szavait minden bizonnyal az FA sem fogja annyiban hagyni, de abból Villas-Boas jöhet ki rosszul.

"De végtére is, ez nem mentség, a 3-0 ragyogó eredmény volt, amit nem tudtunk megtartani. Nagy lehetőségünk volt arra, hogy 4-3-ra alakítsuk az állást, de David De Gea óriásit védett.

Villas-Boas arról is beszélt, hogy sokkal inkább a Chelsea játékában volt benne a több gól, annak ellenére, hogy a United hátrányban nagy nyomást helyzett csapatára. "A második félidő első tíz percében nagyot javult a motivációnk, letámadtuk az ellenfelet, többet birtokoltuk a labdát, ennek eredményeként már 3-0-ra vezettünk. Sir Alex támadó felfogásban cserélt, és bejött ez a húzása. Arra is gondolnunk kellett volna, hogy az ellenfélnek nincs veszítenivalója, és támadni fog, meg kellett volna tartanunk a labdát és újabb gólt szereznünk. Ha Fernando belövi a helyzetét és 4-2-re módosítja az állást, talán minden másképp alakult volna" - szúrt oda burkoltan a gól ellen beoltott spanyol csatárnak a menedzser. "Nagyon csalódottak vagyunk, hogy bánatot okoztunk a szurkolóinknak, akik 90 percen keresztül lelkesítettek minket."

Premier League, 24. forduló:
Chelsea-Manchester United 3-3 (1-0)
London, Stamford Bridge, vezette: Howard Webb.
 
Chelsea: Cech - Ivanovics, Cahill, Luiz, Bosingwa - Essien, Meireles, Malouda - Sturridge (Romeu, 70.), Torres, Mata. Cserepad: Turnbull, Ferreira, Hutchinson, Bertrand, Romeu, Piazon, Lukaku. Menedzser: André Villas-Boas.
 
Manchester United: De Gea - Rafael (Scholes, 63.), Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Young (Hernández, 53.) - Welbeck (Park, 85.), Rooney. Cserepad: Amos, Fabio, Pogba, Scholes, Park, Hernández, Berbatov. Menedzser: Sir Alex Ferguson.
 
Gólszerző: Evans (36. - öngól), Mata (46.), Luiz (50.), illetve Rooney (58., 69 - mindkettőt tizenegyesből), Hernández (84.)
Sárga lap: Torres (31.), Ivanovics (45+1.), illetve Evra (50.)