Serie A előzetes

Ha az idő is úgy akarja, Ranieri Rómában ülhet 600. alkalommal kispadra

Kilenc mérkőzést rendeznek vasárnap délután a Serie A 22. fordulójában, de a meccsek fölött még mindig ott lebeg a halasztás réme az olaszországi hóhelyzet miatt. Mindenesetre, ha az időjárás engedi, akkor egy Roma-Inter és egy Milan-Napoli rangadóra is sor került.

Roma-Inter
15:00 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: X

A meccset eredetileg szombat estére tervezték, és még vasárnap reggel sem volt teljesen biztos, hogy megrendezik ezen a hétvégén. Bár a hírek szerint a körülmények nem tökéletesek a Stadio Olimpicóban, úgy tűnik, hogy ezt a rangadót lejátsszák.

Az Inter mestere, Claudio Ranieri számára többszörösen is különleges lehet a rangadó, hiszen előző csapata épp a Roma volt, amelytől két hét híján egy évvel ezelőtt távozott. Emellett szép jubileumot ünnepel, hiszen a Farkasok elleni meccs lesz a 600. találkozója olasz csapat edzőjeként. A Campania Puteolana, a Cagliari, a Napoli, a Fiorentina, a Parma, a Juventus, a Roma és az Inter mestereként eddig 348-szor ült le a kispadra a Serie A-ban, 76-szor a Serie B-ben, 56-szor a Serie C-1-ben, 50-szer az Olasz Kupában, 20-szor az akkor még Coppa Italia Serie C névre hallgató, kiscsapatok számára kiírt sorozatban, 43-szor az európai kupákban és 6-szor más hivatalos mérkőzéseken. Ebből az 599 meccsből 269-et megnyert, 186-on döntetlent ért el, 144-et pedig elveszített csapataival.

Claudio Ranieri az Inter és a Milan mérkőzésén a Serie A-ban 2012-ben.

Vasárnap délután a Roma ellen nem számíthat Wesley Sneijderre, aki a Palermo elleni 4-4-es döntetlen alkalmával szedett össze egy kisebb sérülést, de ott lesz a csapatban az ugyanezen a meccsen négy gólt lövő Diego Milito, aki ismét Pazzinivel alkothat csatárpárost.

A bordó-sárgáknál visszatér a kezdőbe Daniele De Rossi, és már a kerettel edzett Osvaldo is, de ő még legalább másfél hétig nem játszhat. Így Luis Enrique várhatóan a Lamela, Totti, Borini támadóhármast küldi pályára. A Cagliariban négy gólt beszedő védelemben valószínűleg Kjaernek kell "elvinnie a balhét", helyette Juan kerülhet a kezdőbe.

A védekezésen egyébként lenne mit javítani a Romának, hiszen hazai pályán átalagosan több mint egy gólt kaptak eddig meccsenként, és csak két találkozón maradt érintetlen a hálójuk. A mezőny harmadik legtöbb gólt szerző csapata ellen ez nem túl jó ómen.

Milan-Napoli
15:00 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

A Milan a Lazio otthonában hiába volt fölényben, nem tudott pontot szerezni hét közben, így nem tudta megelőzni a Juventust, amely pedig pályára sem lépett kedden. A piros-feketék tavaszi idénykezdete eddig hasonló az őszihez: rengeteg a sérültjük, és ez meg is látszik a játékukon. Rómában sem tudtak sok mindent kezdeni a labdával, hiába volt náluk, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a jelenleg egészséges játékosok közül csak Ibrahimovic tud meccseket eldönteni. Elsősorban Boateng és szívproblémájából gyógyulgató Cassano hiányozhat Massimo Allegrinek, de természetesen Gattuso, Aquilani vagy épp Flamini is növelnék a vezetőedző variációs lehetőségeit.

A címvédő szerencséje, hogy a lassan már katasztrofálisnak nevezhető formában lévő Napoli lesz az ellenfele a San Siróban, amely eddig ötből csak egy bajnokit tudott megnyerni 2012-ben, és 14 pontos hátrányával már egyértelműen kiszállt a bajnoki címért folyó versenyből, de az őszi európai kupaszerepléstől is egyre távolabb kerül. Pedig Walter Mazzarrinak nem nagyon voltak sérültjei, azaz mindig erős összeállításban küldhette pályára a csapatát.

Juventus-Siena
15:00
hatharom-tipp: 1

Antonio Conte a legerősebb, már sokszor bizonyító összeállításában küldheti pályára a Juventust, így a listavezetőnek papíron nem okozhat gondot a kiesés elől menekülő Siena legyőzése. A vendégek az előző 11 bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni, idegenben pedig ötmeccses vereségsorozatuk van, és Torinóban is van mitől rettegniük, hiszen a hazaiak a legutóbbi 15 meccsükön lőttek gólt, míg ők a Palermo mellett az utolsó csapat, amely még nem tudott idegenben nyerni a szezonban.

Genoa-Lazio
12:30 Digi Sport
hatharom-tipp: 2

A Lazio a szerdai Milan-verés óta csak erősödött, hiszen Miroslav Klose visszatérhet az együttesbe, a Genoából azonban várhatóan hiányozni fog a csapatkapitány, Marco Rossi, és biztosan nem játszhat a már régóta sérült Bovo és Antonelli sem. A piros-kékek a hétközi fordulót kihagyták a havazás miatt, így a Napoli múlt heti legyőzése még mindig ott lehet a fejekben. Kérdés, hogy az idegenben remeklő Lazio ellen mire lehet elég az abból merített önbizalom.

Fiorentina-Udinese
15:00
hatharom-tipp: X

Az udineiek ugyan az előző három idegenbeli meccsüket nem tudták megnyerni (két vereség egy döntetlen), de mivel a Juventus és a Milan is meg-megbotlott, még mindig ott vannak a két nagycsapat közvetlen közelében. Ahhoz, hogy tartani tudják velük a lépést, elsősorban a hazai pályán remeklő védelmüket kellene stabilizálniuk, hiszen az említett három mérkőzés mindegyikén kaptak legalább két gólt. Ehhez talán szükségük lenne az Afrikai Nemzetek Kupája miatt hiázó Asamoah-ra, Badura vagy Benatira, de az afrikai kontinenstorna miatt a Fiorentina kerete sem teljes. Igaz, ők az utóbbi meccseik többségét is Hardzsa nélkül hozták, a Juventustól érkező Amauri bemutatkozása a csatársorban pedig kifejezetten jól sikerült a Siena elleni győztes meccsen.

Serie A, 22. forduló
További mérkőzések
Palermo-Atalanta 15:00
hatharom-tipp: 1
Lecce-Bologna 15:00
hatharom-tipp: 1
Novara-Cagliari 15:00
hatharom-tipp: 1
Chievo-Parma 15:00
hatharom-tipp: 1