Profi boksz

Chavez Jr. kissé lassú kezdés után simán megvédte a címét

  • Tóth Tamás

Julio Cesar Chavez Jr. továbbra is veretlen tudott maradni a Marco Antonio Rubio elleni összecsapás után, ugyanis egyhangú döntéssel pontozásos győzelmet aratott kihívója ellen.

Julio Cesar Chavez Jr. (45-0-1, 31 K.O.) és Marco Antonio Rubio (53-6-1, 46 K.O.) magyar idő szerint vasárnap hajnalban csapott össze a texasi San Antonióban egy középsúlyú világbajnoki címmeccs keretei között.

Julio Chavez Jr. érkezik egy bokszmérkőzésére 2011-ben.

Rubio az első két menetben komoly nyomás alá tudta helyezni Chavez Jr-t, aki némiképpen álmosan kezdte az összecsapást. A harmadik menetben azonban magára talált a világbajnok, és ennek köszönhetően látványos ökölharc kerekedett ki a ringben.

A mérkőzés negyedik felvonásában Rubio egy szép kombinációnak köszönhetően megfogta riválisát, aki nem sokáig maradt adósa mexikói honfitársának. Chavez Jr. az ötödik gongszó után komolyan megsorozta Rubiót, aki gyakorlatilag a hetedik menetig nem igazán tudta kiheverni a súlyos csapásokat.

Bár Rubio a hetedik és kilencedik menetben némileg aktivizálni tudta magát, azonban nem tudta lekövetni Chavez Jr. fürge támadásait, aki a mérkőzés utolsó harmadát gyakorlatilag végig kontrollálni tudta.

A győzelmet mindhárom pontozóbíró egyhangúlag Chavez Jr-nak adta, így tulajdonképpen elmondható, hogy nem forgott komoly veszélyben a világbajnoki cím sorsa. A 25 éves bokszoló immár 45 győzelmet és mindössze egy döntetlent jegyez pályafutása során.

Profi boksz
WBC középsúlyú világbajnoki címmérkőzés
Marco Antonio Rubio-Julio Cesar Chavez Jr.
A mérkőzés hivatalos végeredménye a pontozóbírák döntései alapján:
Duane Ford: 112-116
Glen Rick Crocker: 110-118
Jack Woodburn: 113-115