Premier League

Hernández reméli, hogy Torres rémálma az MU ellen is folytatódik

A Premier League 24. fordulójának rangadóján vasárnap a Chelsea fogadja a Manchester Unitedet a Stamford Bridge-en. A Vörös Ördögök csatára, Javier Hernández bízik benne, hogy Ferando Torres rémálomszerű formája csapata ellen sem szakad meg.

Hernández bízik benne, hogy Ferando Torres rémálomszerű formája csapata ellen sem szakad meg

A Chelsea spanyolja október 19. óta gólképtelen, a bajnokságban szeptember 24. óta - a középső védő John Terry dupla annyi gólt szerzett -,  és mivel Didier Drogba az Afrika Kupán szerepel, André Villas Boas kénytelen Torrest játszatni, akit brit átigazolási rekordot jelentő 50 millió fontért szerződtettek tavaly januárban.

"Fernando Torres az egyik legjobb csatár Európában, ez vitán felül áll. De most nagyon szenved ettől a gólcsendtől, és úgy vélem, a United elleni sem talál gyógyírt bajára" - mondta a Chicharito művésznévre hallgató mexikói a Daily Starnak.

A felek legutóbbi, szeptemberi összecsapásán egyébként Torres betalált, amivel szépített 2-1-re, de ugyanilyen állásnál ordító ziccert hibázott. Ami Hernándezt illeti, tavaly májusban 36 másodperc után vezetéshez jutotta a Unitedet az Old Traffordon, az a találkozó tulajdonképpen a bajnoki döntő volt, és a mexikói szerint a mostani mérkőzés is hasonló fontosságú.

"Minden kis hiba hatással lesz az aranyéremre, ezért a Chelsea elleni meccsünk kiemelt jelentőségű. Elengedhetetlen, hogy nyerjünk Londonban. A Chelsea mindig nagyon veszélyes, és ez növeli esélyeiket.

A Manchester United legnagyobb ellenfele, a City a hétközi fordulóban kikapott az Everton otthonában, aminek köszönhetően Hernándezék beérték a városi riválist a tabellán. A támadó szerint a mentális előny már náluk van. "A menedzserünk nagyon komolyan hiszi, hogy meg tudjuk nyerni a bajnokságot, és úgy véli, ez a mentális erőn fog múlni, mert minden egyes hét egy nagy verseny, és tudja, hogy ebben a tekintetben a klub múltja nekünk kedvez."