Bundesliga előzetes

Győzelmi kényszerben a Bayern München

Szombaton hat mérkőzéssel folytatódik a Bundesliga, s könnyen lehet, hogy a 20. fordulóban fogja elveszíteni a Bayern a listavezető helyet. A Dortmund pénteki győzelmével ugyanis a müncheniekre helyezte a nyomást, akiknek várhatóan egy picit sem lesz könnyű dolguk Hamburgban.

Hamburg-Bayern München
18:30 TV: Eurosport 2
Hathárom-tipp: 2
Eurosport-tipp: 2

A kikötővárosiak rögtön egy 5-1-es vereséggel kezdték a tavaszi idényt, azonban sikerült javítania a csapatnak, legutoljára Berlinben nyertek 2-1-re. A Bayern játéka nem volt túl meggyőző a szünet óta, pedig szinte minden sztárjára számíthat Heynkes mester. Mönchengladbachban 3-1-re kapott ki a csapat, a Wolfsburg ellen pedig csak szenvedett az együttes, bár így is 2-0-ra tudtak nyerni Robbenék.

Thorsten Finknek a Bruma-Skjelbred-Berg-Gökhan Tore négyes pótlása okozhat némi fejtörést, a vendégeknél viszont Digeo Contentón, Daniel van Buytenen, valamint Rafinhán kívül nincs komolyabb hiányzó.

A Bayern München játékosai örülnek egy gólnak a csapat Bundesliga-mérkőzésén 2011-ben.

A Hamburgnak az utóbbi időben nincsenek jó emlékei a Bayernről, az utolsó két bajnokin ugyanis a bajorok kiütötték őket, először 6-0-ra, majd 5-0-ra. Heynkes mester egyébként bizakodó a mai meccsel kapcsolatban: "Minden játékosnak jobban kell teljesítenie, de úgy érzem, hogy ma jobban fogunk játszani. Bízom benne, hogy ez a tendencia Hamburgban indul majd el, ugyanis nagyon jól munkát végeztek a srácok az edzéseken, jobbat, mint a múlt héten."

Leverkusen-Stuttgart
15:30
Hathárom-tipp: 1
Eurosport-tipp: 1

A játéknap egyik legnagyobb rangadóján a Leverkusen gárdája fogadja a Stuttgartot. A hazaiak a múlt héten Brémában mentettek pontot, előtte pedig a Mainzot fektették két vállra. A Hajnal Tamást is foglalkoztató Stuttgart rendkívül rossz formában van, sorozatban négy bajnokit bukott a csapat, ráadásul a két tavaszi meccsen tükörsimán kaptak ki (Schalke 3-1, Mönchengladbach 3-0).

Hazai oldalon Derdiyok, Adler és Barnetta sérült, míg a stuttgartiaknál nem játszhat majd Traoré, Boka és Gebhart sérülés, Delpierre pedig eltiltás miatt.

Mivel ősszel 1-0-ra nyert a Leverkusen, valamint a Stuttgart rendkívül rossz formában játszik, ezért úgy gondoljuk, hogy a hazaiak könnyedén nyerhetnek, ráadásul Bruno Labbadia nyilatkozata alapján sem vár túl sokat a mérkőzéstől: "Jelen pillanatban nem úszunk túl nagy önbizalomban…"

Schalke-Mainz
15:30 TV: Eurosport 2
Hathárom-tipp: 1
Eurosport-tipp: 1

A Schalke továbbra is kiváló formában van, sorozatban öt bajnokit nyertek a gelsenkircheniek, legutoljára Kölnben nyertek 4-1-re, ráadásul az sem zavarta meg a csapatot, hogy egészen a 60. percig hátrányban fociztak. A Mainz együttese legutoljára hazai pályán verte a gyengécske Freiburgot, ezzel pont került egy öt meccsből álló nyeretlenségi sorozat végére.

A Schalke együttesénél a középpályán lehetnek komolyabb problémák, ugyanis a sérült Lewis Holtby mellett Jermiane Jonest eltiltották. A vendégeknél nincs újabb sérült, azonban a Risse-Allagui-Svensson trió továbbra sem játszhat.

A Schalke mai győzelmével klubrekordot állítana be, korábban csak a 2004-2005-ös és a 2006-2007-es idényben sikerült sorozatban hat meccset nyernie a csapatnak. Huub Stevens vezetőedzőt láthatólag nem érdekli a rekord, amikor erről kérdezték, kitérő választ adott: "Továbbra is akadnak olyan területei a játékunknak, ahol fejlődnünk kell."

Hoffenheim-Augsburg
15:30
Hathárom-tipp: 1
Eurosport-tipp: 1

Az ezer sebből vérző Hoffenheim már három bajnoki óta nem tudott nyerni, legutoljára kilátástalan játékot produkálva kaptak ki Dortmundban. Az Augsburg továbbra is kieső helyen áll, a tavaszt pedig meglehetősen gyengén kezdték. Először kiesési rangadón kaptak ki Freiburgban, majd hazai pályán a Kaiserslautern ellen csak egy pontot értek el.

A hazaiaknál Ibertsberger és Vorsah sem léphet majd pályára, azonban sokkal nagyobb problémát jelent a csapat számára a téli átigazolási időszak során távozók hiánya. Az Augsburg csapata továbbra sem számíthat Bellinghausen, Rafael, valamint Amsif szolgálataira, ráadásul most Jan Moravek is kidőlt a sorból.

Tavasszal fordított felállásban 2-0-ra nyert a Hoffenheim, azóta pedig a Német Kupában is összefutott a két együttes, de akkor is Hoffenheim-siker lett a vége.

Wolfsburg-Mönchengladbach
15:30
Hathárom-tipp: 2
Eurosport-tipp: 2

A farkasok meglepően jól teljesítenek a tavaszi szezonban, hiszen előbb a Kölnt verték 1-0-ra, majd a Bayern ellen is sikerült 60 percig tartania magát a csapatnak, ott azonban 2-0-s vereséget szenvedett a Wolfsburg. A vendégek továbbra is tartják Pazar formájukat, a Bayern után a Stuttgartnak is három gólt rámoltak be, ezzel sorozatban három győzelme van a csapatnak.
Hazai oldalon továbbra is rengeteg a sérült, a legfrissebb hírek szerint Vierinha és Madlung is felkerült a maródiak listájára.

A Mönchengladbach játékosai kiváló egészségnek örvendhetnek, egyetlen sérült sincs a keretben.
A mérkőzés toronymagas esélyese a ’Gladbach, azonban Lucien Favre, a csapat vezetőedzője sem ment el szó nélkül a farkasok tavaszi produkciója mellett: "A Wolfsburg nagyon veszélyes csapat, különösen hazai pályán, ahol még csak kétszer kaptak ki, ráadásul legutoljára a Bayern ellen sem érdemeltek volna vereséget."

Hertha-Hannover
15:30
Hathárom-tipp: 1
Eurosport-tipp: x

A kiesés ellen küzdő fővárosiak két vereséggel kezdték a tavaszi idényt, ráadásul már nyolc bajnoki óta nem könyvelhetett el győzelmet az együttes, így lenne min javítania a csapatnak.  Legutoljára a Hamburg tudta megtréfálni Dárdai Pál egykori csapatát. A Hannover furcsa szériának vetett véget az előző fordulóban, ugyanis sorozatban öt bajnokija végződött döntetlennel a csapatnak, legutoljára azonban hazai pályán megverték a Nürnberget.

A Herthánál komoly sérültekkel lehet számolni, hiszen nem játszhat majd a Franz-Raffael-Lell-Janker-Mijatovic ötös, ráadásul mivel közülük négyen hátvédek, így hátul komoly problémái lehetnek Skibbe mesternek. A Hannover számára sem mondható túl jónak sérülések szempontjából az elmúlt időszak, hiszen nem rég kidőlt Haggui és Konan Ya is a csapatból, most pedig Emanuel Pogatetz nem játszhat majd, igaz, ő eltiltás miatt.

Ősszel pontot tudott rabolni a Hertha a Hannover otthonából, most pedig égetően szüksége lenne a csapatnak egy győzelemre, amire ideális ellenfél lehet a Hannover gárdája.

Bundesliga
A 20. forduló programja
Péntek:
Nürnberg – Dortmund 0-2 (0-0)
Szombat:
Leverkusen – Stuttgart 15:30
Schalke – Mainz 15:30
Hoffenheim – Augsburg 15:30
Wolfsburg – Mönchengladbach 15:30
Hertha – Hannover 15:30
Hamburg – Bayern München 18:30
Vasárnap:
Freiburg – Bremen 15:30
Kaiserslautern – Köln 17:30