Átigazolás

Egykori Real-játékos, Király Kupa-győztes a Diósgyőr új szerzeménye

A Diósgyőr bejelentette, hogy szerződtette Fernando Miguel Fernández Escribanót, a Real Madrid, a Real Betis, a Málaga és a Valladolid egykori játékosát.

A 32 éves, Fernando művésznévvel a hátán szereplő játékos 276 mérkőzésen lépett pályára a spanyol elsőosztályban. A Málaga nevelése, majd 1997-ben került a Real Madrid harmadik csapatához. Az évek során eljutott az első keretig, de Zidane, Figo, Raúl és a többi Galaktikus mellett csak egyetlen bajnokira fért be a felnőtt együttesbe.

Cristiano Ronaldo és Fernando küzdenek a Real Madrid és a Málaga mérkőzésén a Primera Divisiónban 2010-ben.

Emiatt kölcsönadták a Valladolidhoz, ahol két évet töltött, és második szezonjában 15 góllal a csapat házi gólkirálya lett. 2002-ben a Betishez igazolt, amellyel egyszer a Primera División negyedik helyén végzett, és 2005-ben a Király Kupát is megnyerte. 2008 óta nevelőegyesülete, a Málaga játékosa volt, amelynél 2011-ben járt le a szerződése. A dvtk.eu beszámolója szerint az őszi szezonban a Málaga második csapatánál edzett, és most ingyen igazolta le a diósgyőri klub, amely másfél éves szerződést kötött vele.

"Egy rutinos, sok nagy csatát megélt játékost igazoltunk, aki várakozásom szerint igazi vezéregyénisége lesz a Diósgyőrnek és akivel a bajnokság végén elérhetjük az Európa Ligát" - mondta Dudás Hunor, a klub ügyvezető igazgatója.

További átigazolási hírekért, pletykákért kattints ide!