Autósport

Adrian Sutilt a túraautó világbajnokságra csábítják

  • VNA

A Forma-1-ben nem jutott neki idén hely, így lehet, hogy a WTCC-ben vagy az Indycar sorozatban folytatja karrierjét Adrian Sutil.

Adrian Sutilt régóta nagy tehetségnek tartják, a német pilóta most mégis Forma-1-es ülés nélkül maradt. Az F3 Euroszéria korábbi ezüstérmese, emellett japán F3-as bajnok 2007 és 2011 között kilencven F1-es nagydíjon vett részt, ennek jelentős részét a Force India csapatnál teljesítette. Vijay Mallya azonban négy év után a váltás mellett döntött, és a 29 esztendős németet honfitársára, Nico Hülkenbergre cserélte. Sutil helyzetét tovább rontja, hogy nemrégiben jogerősen 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Eric Lux (a jelenlegi Lotus GP társtulajdonosa) bántalmazásáért.

A WTCC-sorozattal foglalkozó blog szerint egy szemfüles túraautó istálló pedig - kihasználva a lehetőséget - le is tett egy ajánlatot Sutil asztalára. Hogy melyik csapatról van szó, azt egyelőre nem lehet tudni. Szóba jöhet a Ford, az alakuló Honda csapat, illetve a Chevrolet is, amennyiben úgy döntenek, hogy egy negyedik autót is csatasorba állítanak.

Sutil érkezését azonban jobb, ha egyelőre az álom kategóriába helyezzük. Menedzsere, Manfred Zimmermann határozottan kijelentette ugyanis, hogy védence inkább a Forma-1-es visszatérésre koncentrálna, illetve állítólag az Indycar is felvetődött, mint lehetséges célpont. A fentebb említett elmarasztaló ítélet azonban rontja a német visszatérési esélyeit, sőt ő maga nyilatkozta korábban, hogy "valami egészen mással, valami békésebb dologgal" szeretne foglalkozni...