Forma-1

Teljes a 2012-es idény mezőnye

  • MTI

Az indiai Narain Karthikeyan pénteken aláírt a spanyol HRT csapathoz, ezzel teljessé vált a Forma-1 2012-es idényének mezőnye.

Red Bull: A címvédő csapat legszívesebben 2014 után is megtartaná az elmúlt két évben világbajnok német Sebastian Vettelt, akinek idén is az ausztrál Mark Webber lesz a társa.
McLaren: Jenson Buttonnak már új, több évre szóló szerződés van a zsebében, a szintén brit Lewis Hamilton egyelőre csak a szezon végéig írt alá.
Ferrari: A spanyol Fernando Alonso a maranellóiaktól szeretne nyugdíjba menni, mellette a veterán brazil Felipe Massa hajtja a vörös autókat.
Mercedes: Nico Rosberg kontraktusa 2013 végéig, az ugyancsak német, hétszeres világbajnok Michael Schumacheré a mostani idényre szól.
Lotus: Új kettős a korábbi Lotus-Renault-nál: a finn Kimi Ra:ikkönen két évnyi ralizás után tér vissza az F1-be, társa az újonc francia Romain Grosjean.
Force India: A német Nico Hülkenberg tartalékból főszereplővé lépett elő, a brit Paul di Resta maradt, a testi sértés miatt másfél éves felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott német Adrian Sutilnak mennie kellett.
Sauber: A svájci istálló kocsijaiban idén is a japán Kobajasi Kamui és a mexikói Sergio Perez ül.
Toro Rosso: A spanyol Jaime Alguersuarira és a svájci Sebastién Buemire nem tartott igényt a csapat, helyükre két újonc, az ausztrál Daniel Ricciardo és a francia Jean-Eric Vergne érkezett.
Williams: A venezuelai Pastor Maldonado maradt, Bruno Senna érkezett, a szintén brazil, sok nagy csatát látott Rubens Barrichellónak nem maradt hely.
Caterham: A Team Lotus utódja is a finn Heikki Kovalainennel és az olasz Jarno Trullival képzeli el a jövőt.
HRT: Új arc a veterán spanyol Pedro de La Rosa, az indiai Narain Karthikeyan tartalékból alapember lett.
Marussia: A német Timo Glock maradt a kiscsapatnál, mellé a francia Charles Picet szerződtették.