Újpest

Szpisljak 27 játékot, köztük Vermes és Dvorschákot viszi Belekbe

megosztom

Vasárnap indul az Újpest FC a törökországi edzőtáborba. Zoran Szpisljak vezetőedző 27 játékost visz magával Belekbe, köztük Vermes Krisztián csapatkapitányt.

Az ujpestfc.hu beszámolója szerint a vezetőedző a péntek délelőtti edzést követően hirdetti ki az utazó keretet. A sérüléséből felépült Dvorschák Gábor mellett Vermes Krisztián is tagja a keretnek. A ssapatkapitány visszatérése még időbe telik, de a szakmai stáb úgy határozott, hogy a védő a többiekkel együtt utazhat, és Törökországban speciális munkával is készül a teljes felépülés érdekében.

Nem lett tagja a keretnek az U19-es válogatottal Spanyolországba utazó Tóth Bálint, és Tajthy Tamás sem, aki szakmai döntés okán marad itthon és a B csapattal készül.

Harmadik kapusként a korosztályos válogatottakban is szereplő, 17 esztendős Banai Dávid tart a csapattal.

"A holnapi, Pápa elleni edzőmeccsel lezárul a felkészülés negyedik hete, illetve a harmadik fázisa. Az eddig elvégzett munkával elégedett lehetek, a játékosok jó állapotban vannak, csak egy komolyabb sérülttel kell számolnunk jelenleg, Kovács Dániel, de ő is csak két hétre esett ki, és rövidesen csatlakozhat a többiekhez. Belekbe velünk utazik, csakúgy mint Vermes Krisztián. Az ő munkájával kifejezetten elégedett vagyok, nagyon sokat fejlődött, erősödött, és nagy örömmel visszük el őt is, hiszen a szakmai stáb felügyelete mellett még hatékonyabb munkát végezhet, és bizonyos feladatokat a csapattal hajthat végre. Fontos szempont az is, hogy a csapat kapitányaként ő is a többiekkel készülhessen, de természetesen ennél fontosabb, hogy folyamatos és ellenőrzött legyen a fejlődése a jelenlegi állapotában. Nagyon örülök Dvorschák Gábor visszatérésének, aki már minden feladatot a többiekkel együtt végezhet és játszhat is. Mivel nem utazhat mindenki, a keretet szűkítenem kellett, így az a szakmai döntés született, hogy most Tajthy Tamás marad itthon. Ő a B csapattal készül és játssza a felkészülési mérkőzéseket a következő két hétben. Belekben kezdődik a felkészülés utolsó fázisa, amikor négy nemzetközi edzőmérkőzést játszunk, és a 90 perces terhelésen lesz a hangsúly" - nyiltakozta Zoran Szpisljak az ujpestfc.hu-nak.
 
Vezetőedzőnk elmondta még, hogy a Telkiben az Újpest FC-vel tesztelt Heinrich Márk nem lesz csapatunk játékosa. Zoran Szpisljak szerint a kapus remek hozzáállással dolgozott, a edzői stábunk azonban úgy ítélte meg, hogy szakmailag más típusú hálóőrre van szükség a keretben.

Az Újpest Belekbe utazó 27 fős kerete:
Kapusok: Balajcza, Horváth T., Banai D.
Mezőnyjátékosok: Litauszki, Szokol, Lipták, Vermes, Mihajlovics, Dvorschák, Pollák, Fodor M., Kiss Z., Markovics, Proesmans, Nikon, Nagy P., Simon K., Magos, Balajti, Kabát, Barczi, Balogh B., Kovács D., Remili, Rajczi, Lázár B., Zamostny.

 

megosztom