NB I

Milan Perics a Videotonhoz igazolt - hivatalos

A Kaposvárról érkező támadó három és fél éves megállapodást kötött a bajnokcsapattal.

A 25 éves szerb támadó 2010-ben került Magyarországra. Kaposváron 44 NB I-es mérkőzésen eddig 19 gólt lőtt, ebből 11-et az idei szezonban, ezzel a 14 gólos Danilo és a 12 gólos Alves mögött harmadik a góllövőlistán.

"Tisztában vagyok azzal, hogy a Vidi mit képvisel Magyarországon. Nem csak az NB I-ben, de nemzetközi szinten is jó csapatnak számít. Egyértelmű, hogy itthon a legszebb és a legjobb focit Paulo Sousa csapata játssza, ezért nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a Vidihez. Az elkövetkező években minél több trófeát szeretnék nyerni a Videoton FC-vel." - nyilatkozta székfoglalójában Milan Perics. Az ilyenkor szokásos ígérgetések ezúttal elmaradtak, Perics nem mondott konkrét számot góljaival kapcsolatban. "Mivel maximalista vagyok, ezért sosem leszek elégedett a teljesítményemmel. A lényeg, hogy a szurkolók és a vezetőség legyen elégedett velem. A 9 pontos hátrányunk jelentősnek mondható, de biztos vagyok benne, hogy tavasszal mindent megteszünk azért, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat és megnyerjük a bajnokságot."

Milan Perics 1986. április 16-án született a jugoszláviai Čačak városában. Első profi klubja a szerb FK Mladost Lučani volt, ahol 2003 és 2006 között több, mint 60 bajnokin szerepelt és 31 gólt szerzett. Ezt követően rövid időre Ukrajnába költözött, és az SC Tavriya Simferopol játékosa lett. 12 mérkőzésen 3 gólt szerzett, majd visszatért Szerbiába az FK Hajduk Kula együtteséhez, ahol 31 találkozón 8 alkalommal volt eredményes.

2008-ban, Szerbia egyik legnépszerűbb csapata, az FK Partizan igazolta le a fiatal támadót. A belgrádi együttesben csapattársa volt Mladen Bozsovics is, azonban a klub rendre kölcsönadta, ezért csupán 4 alkalommal szerepelt a Partizanban. Egy bajnoki-, egy kupa-, egy UEFA-Kupa- és egy barátságos mérkőzésen lépett pályára a Crno-beli becenévre hallgató csapatban. - írja a vidi.hu.