Profi boksz

Már csak egy lépésnyire van Chavez a Cotto elleni szupermeccstől?

megosztom

Amennyiben Julio Cesar Chavez jr. szombaton megőrzi veretlenségét Marco Antonio Rubio ellen, jó esélyei vannak egy Miguel Cotto elleni viadal tető alá hozására.

Julio Cesar Chavez jr. a WBC világbajnok bokszolója

Julio Cesar Chavez jr. - Marco Antonio Rubio
WBC középsúlyú világbajnoki címmérkőzés, San Antonio, Texas
vasárnap 3:00 TV: Sport2

Napjainkban a középsúly egyik legjobb bunyósának a 25 esztendős Julio Cesar Chavez jr. (44-0-1, 31 K.O.) számít, aki szombaton a veszélyes ellenfélnek tűnő Marco Antonio Rubio (53-5-3, 46 K.O.) ellen teszi kockára a WBC világbajnoki övét.

A nézők már előre dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen nagyon látványos összecsapásra van kilátás: Chavez jr. robbanékony stílusa mellett az a tény is garanciát ad a szórakoztató mérkőzésre, hogy a 31 éves Rubio a legutóbbi tíz győzelméből kilencet kiütéssel szerzett meg.

A texasi San Antonióban megrendezésre kerülő összecsapás egyértelmű esélyese a mexikói származású Chavez jr., aki a veretlensége megőrzésével (a mérlegét mindössze egy döntetlen „csorbítja”) nagyot lépne a Miguel Cotto elleni csúcsderbi felé vezető úton. Bár a súlycsoporttól függetlenül a világ 11. legjobb bokszolójának tartott puerto ricói májusban Floyd Mayweatherrel méri össze az erejét, ettől függetlenül minden esély megvan egy újabb szupermérkőzés lefixálására.

Chavez jr. lehetséges ellenfelei között szerepel a szintén középsúlyban tevékenykedő, immáron a 36. életévében járó Sergio Gabriel Martinez, aki korábban többször is kihívta fiatal mexikói riválisát. Úgy tűnik, hogy hiábavalók Martinez próbálkozásai, ugyanis Chavez jr. stábja hallani sem akar kettejük párharcáról. „Chavez - minden erőfeszítésem ellenére - sohasem fog kiállni ellenem, ő mindössze a promótere, Bob Arum bábja, aki megmondja neki, hogy kivel bokszolhat és kivel nem” - nyilatkozta az argentin színekben küzdő Martinez.

A közép-amerikai világbajnok tehát Martinez helyett inkább a nagyobb névnek számító Cottóval szeretne megmérkőzni, ám előtte mindenféleképpen le kell győznie szombaton Marco Antonio Rubiót.

megosztom