Manchester City

Mancini mégis visszafogadná Tévezt?

  • MTI

Roberto Mancini vezetőedző szerint ha erőnlétileg alkalmas állapotban van, visszatérhet a Manchester City labdarúgócsapatához a kegyvesztett Carlos Tévez.

Carlos Tévez, a Manchester City argentin csatára

Az argentin csatár neve szerepel az idény hátralévő részére meghirdetett keretben, miután nem sikerült őt eladni a januári átigazolási időszakban.
 
Az utoljára szeptemberben pályára lépett, 27 éves játékos jelenleg klubjának engedélye nélkül hazájában tartózkodik, és trénere egy hónapja még úgy nyilatkozott, hogy soha többé nem szerepelhet a csapatban.

"Carlossal jelenleg nem számolok, de lehetőséghez juthat a jövőben. Ha visszajön, és fizikailag rendben van, akkor semmi sem kizárt" - mondta pénteken Mancini.
 
Az engedély nélküli hazautazásért az egyesület hat heti fizetésmegvonással, azaz közel egymillió fontos pénzbírsággal sújtotta Tévezt, aki múlt héten fellebbezett a döntés ellen.

Az elmúlt hetekben kapott pénzbüntetésekkel és befagyasztott járandóságával együtt a dél-amerikai játékosnak már több mint 9,3 millió fontról (kb. 3,3 milliárd forint) kell lemondania. Tévez korábban már fellebbezett a büntetések ellen, de akkor elutasították a panaszát.

A City októberben 600 ezer fontos bírságot szabott ki a csatárra, mert állítólag nem akart beállni csereként a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Később az angol hivatásos futballisták szervezetének nyomására megfelezték a büntetést.
 
A futballistát az elmúlt hetekben a Paris Saint-Germain, valamint az AC Milan és az Internazionale is megkörnyékezte.