NBA

Idegenben skalpolta az Atlantát a Memphis

  • Molnár Dávid

A Memphis Grizzlies tovább folytatta menetelését az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 40. játéknapján, miután Atlantában sikerült győzniük Rudy Gayéknek hat év után először.

Hat hosszú esztendőt kellett várnia a Memphis Grizzliesnek, hogy ismét győzelemmel távozhassanak Atlantából, és a legnagyobb dicséret ezért Rudy Gayt illeti, aki 21 pontjával a csapata húzóemberének bizonyult – igaz csapattársai nem voltak sokkal lemaradva mögötte, Gayen kívül négyen is tízes számjeggyel végződő pontterméssel vonultak le a parkettről.  Az Atlantát ezzel szemben úgy tűnik, hogy megviselte az öt meccses idegenbeli túra, amiről épp csak visszatértek, hiszen fáradtan és sok hibát felhalmozva játszottak, így egyáltalán nem meglepetés, hogy ilyen nagyarányú győzelemmel szakította meg a Grizzlies a rossz szériáját a Philips Arénában.

Derrick Rose tisztában volt vele, hogy az előző napi teljesítménye egy NBA MVP-hez nem volt méltó, úgyhogy a New York Knicks ellen mindent megtett, hogy bebizonyítsa, hogy lehet még rá számítani, ha a csapat vezetéséről van szó. Rose 32 ponttal és 13 assziszttal tűnt ki a mezőnyből, ezekből 15 pontot az utolsó negyedben szerzett, aminek nagy hasznát vette a Bulls, hiszen a Knicks fel tudott nőni a megmérettetéshez, igaz, a végén csak egy szoros eredmény lett a jutalmuk.

A San Antonio Spurs folytatja diadalmenetét hazai pályán, bár a mostani ellenfelük, a New Orleans Hornets igazából csak mérlegjavításra volt jó, de Tim Duncanék tudtak élni a lehetőséggel. Duncan 19, Tony Parker pedig 18 ponttal bővítette a hazaiak ponttermését az este folyamán, és újabb győzelmével már 12-1-es a mutatójuk hazai pályán, amit csak a Philadelphia 76ers tud megközelíteni 12-2-vel.

A Portland Trail Blazersnek olyannyira nem megy idegenben, hogy még gyengélkedő csapatok ellen is ki tudnak kapni. A Sacramento Kings pedig 5 meccse nyeretlen volt a találkozót megelőzően, de többek közt Marcus Thornton 20 pontjának köszönhetően a Kings pontot tett bukdácsolásának végére.

A Denver Nuggets egyike azon kevés csapatoknak az NBA-ben, mely pozitív mérleggel bír az idegenbeli meccsek tekintetében, és a Los Angeles Clippers ellen is megmutatták Danilo Gallinariék, hogy Blake Griffinék megállítása sem jelent nekik különösebb problémát. A Nuggets a középső két játékrészt összesítve 67-35-re hozta, amivel jóformán el is dőlt a mérkőzés.

A Golden State Warriorsnál ketten is dupla duplás produkcióval rukkoltak elő a Utah Jazz ellen, ami nagyban befolyásolta a találkozó kimenetelét. Stephen Curry (29 pont, 12 assziszt) és David Lee (23 pont, 14 lepattanó) mellett Monta Ellis is 33 egységgel gyarapította csapatának pontjait a mai este, a Utah pedig hiába végzett ismét 100 pont felett, ezúttal sem győztesként hagyta el a pályát.

Derrick Rose csillogtatta meg ma képességeit, mi nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy gyönyörködjünk benne.

NBA
40. játéknap
Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 77-96
New York Knicks - Chicago Bulls 102-105
San Antonio Spurs - New Orleans Hornets 93-81
Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 95-92
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 91-112
Golden State Warriors - Utah Jazz 119-101