Forma-1

Bemutatták az új Ferrari-modellt - fotó

  • MTI

Az interneten mutatták be az új Forma-1-es Ferrarit, miután a havazás és a hideg idő miatt elmaradt az istálló idei versenyautójának Maranellóba tervezett pénteki bemutatója.

A csapat csütörtökön döntött úgy, hogy az Olaszország egyes részein uralkodó ítéletidő miatt lemondja a prezentációt, a csaknem háromszáz meghívott vendégnek így nem kellett fáradnia az időjárás miatt nehézkessé vált utazással.

Az F2012 nevű modellt már a tavalyi év közepétől fejlesztette az olasz istálló, melynél abban bíznak, hogy a tavalyi kocsival ellentétben a mostani már a szezon rajtjától versenyképes lesz.
 
Az autón a legszembetűnőbb változás a 2011-es modellhez képest a lépcsős orr-rész, mely hasonlít a Caterham csapat korábban, valamint a Force India szintén pénteken bemutatott autóján látható megoldáshoz, s melyről maga az olasz csapat közleményében elismerte, hogy nem szép, de a szabályváltozások miatt kénytelen volt így kialakítani a kocsi elejét.

"Az autó tervezésénél sok nehéz döntést kellett meghoznunk, de minden változtatás azt jelképezi, hogy előre nézünk - mondta Stefano Domenicalli csapatfőnök. - Minden téren nagyon sok új dolgot építettünk bele az autóba."

A Ferrarinál mindenki abban reménykedik, hogy 2012-ben lényegesen jobban fognak szerepelni a vb-sorozatban, melyet tavaly Fernando Alonso - mindössze egy futamgyőzelemmel - a negyedik, Felipe Massa pedig a hatodik helyen zárt, míg a csapatversenyben a harmadikok lettek.

"Optimistán és magabiztosan várjuk az évet. Még rengeteg munka van előttünk, mindenképpen kiegyensúlyozott, motivált és egységes teljesítményre van szükségünk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat" - nyilatkozta Alonso.

A Forma-1-es mezőny a jövő héten Jerezben tesztel, míg az első versenyre március 18-án kerül sor Melbourne-ben.