Férfi kézilabda

A szlovének elleni meccs rajtam ment el - Fazekas Nándor

Fazekas Nándor internetes blogjában felelevenítette a szerbiai Európa-bajnokságon történteket. A veszprémiek kiváló portásában felemás érzések kavarognak a kontinenstornát illetően, de összességében elégedetten értekeli a január végi másfél hetet.

A magyar válogatott egy csodálatos csoportkör után a középdöntőben hullámvölgybe kerülve végül a nyolcadik helyet szerezte meg a szerbiai Eb-n, teljesítve ezzel a szövetség és a szakmai stáb által kitűzött célt. Mocsai Lajos együttesének szereplése szinte az egész országot lázba hozta, de a sorsdöntőnek bizonyuló, szlovének elleni találkozón sajnos a torna legrosszabb teljesítményével "rukkolt" ki a csapat. A kétgólos vereség után eldőlt, hogy nem jut az elődöntőbe a gárda. A vehir.hu-n vezetett blogjában válogatottunk hálóőre összefoglalta a kint szerzett élményeket.

"A Szlovénia elleni összecsapásról nehéz írnom, hiszen ez a találkozó nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Ezt a mérkőzést többen különbözőképpen értékelik, én úgy érzem, hogy a 30 lőtt gólunk jó teljesítményt jelez. Ezzel nyerhettünk volna, hogyha a védekezésünk összeáll, s valamivel több labdát védünk. Ki kell jelenteni, hogy rajtam, rajtunk kapusokon ment el a mérkőzést, hiszen, ha csak hárommal többet védünk (ami még mindig katasztrofális kapusteljesítmény), akkor miénk lehetett volna a két pont. Az a hatvan perc a franciák elleni meccs ellentéte, ott bármit csináltak, minden összejött, itt pedig szinte semmi."

Ettől függetlenül Fazekas nem éli meg csalódásként a nyolcadik helyet, sőt, úgy véli, a jövőben ebből a szereplésből sokat meríthet a csapat.

"Hogyha az elért nyolcadik helyet nézzük, összességében elégedettek lehetünk, főként annak tükrében, hogy a kontinenstorna előtt még arról beszéltünk, hogy miként tudunk egyáltalán továbbjutni a csoportból. Azonban hogyha a csoportkört vizsgáljuk, kicsit keserű a szánk íze, hiszen azok után, hogy veretlenül jutottunk tovább a spanyolok, franciák, oroszok fémjelezte négyesből, már nagyobb álmokat dédelgettünk. Mindenesetre már az is nagy szó, hogy ilyen meccseket játszhattunk, hiszen az előző világversenyeken nem voltak ilyen sorozataink."

Túl sok idő természetesen nem maradt a történteken gondolkodni, hiszen Fazekas Nándornak klubcsapatával, az MKB Veszprémmel a jövő héten már a Bajnokok Ligájában kell helytállnia.

"Fejben tovább kell lépni a történteken, és koncentrálni kell a következő feladatokra, hiszen jövő szombaton már BL-meccs vár ránk. Tegnap a Tata ellen játszottunk a kupában, a bajnokságban hétvégén érkezik a Csurgó, szerdán pedig megyünk Tatabányára. Ha fejben mindenki rendben lesz, s a jó formáját tudja átmenteni a klubszintre, sikeres tavasz elé nézhetünk."