Kaposvár

Vannak vágyaink, de ezt nehéz szinkronba hozni másokkal - Sisa Tibor

Több, mint egy hónapja készül a tavaszi megmérettetésre a Kaposvár Rákóczi együttese, amely javarészt ezidáig hazai környezetben végezte az alapozást. Sisa Tibor alakuló-formálódó gárdája hétfőn Horvátországba utazik edzőtáborba.

"Nagyon sok munkát végeztünk el  az elmúlt hetekben, és örömmel mondhatom, hogy jó hozzáállással - kezdte a klub hivatalos honlapjának a helyzetértékelést Sisa Tibor vezetőedző. Sajnos az időjárás alakulása miatt az utóbbi időben zömmel már a műfüves pályát kellett használni, ami sokaknak térd- és ízületi bántalmakat okozott. Nehézkes volt az edzések folyamata, de bízom benne, hogy a nagyon jó időpontban érkező edzőtábor tud majd ezen segíteni."

És hogy hova megy tréningezni a Rákóczi? Nem, nem Törökországba, hanem Horvátországba. Sisa Tibor alakulata déli szomszédainknál töltött időben több edzőmérkőzést is játszik majd. "Olyan ellenfeleink lesznek, akik ellen a játéksebességünket tudjuk kamatoztatni, illetve a játéksebességünket tudjuk majd növelni. Nincs sok időnk: amikor visszajövünk, egy hétre rá már Ligakupa-mérkőzést játszunk majd a Pápával" - tette hozzá a szakvezető.

Az OTP Bank Liga 13. helyén telelő zöld-fehér gárda állománya folyamatosan alakul, de egyelőre több a távozó, mint az érkező. "A játékoskeret alakulásával kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani, hogy vannak vágyaink, de nehéz ezt szinkronba hozni mások elképzeléseivel. Most is volt egy magyar kiszemeltünk,, aki végül nem minket választott, és mi már jártunk így párszor. Fiatal a csapatunk, saját nevelésű játékosokkal a keretben, és jól tudjuk, hogy sok munkát kell végezni a jó eredmény eléréséhez."