Magyar foci

Lipcsei Péter személyesen látogatta meg José Mourinhót - fotó

megosztom

A Pro-licences edzőtanfolyamra járó Lipcsei Péter a napokban egykori edzőjénél, José Mourinhónál tett látogatást. A Ferencváros ikonja még annak idején a Porto csapatánál dolgozott együtt napjaink egyik "edzőfejedelmével", és hogy jó kapcsolatot sikerült vele ápolnia, az a beszámolóból is kiderült.

Ritkán adatik meg egy magyar edzőnek, hogy leülhessen a Real Madrid kispadjára, ennek ellenére Lipcsei Péternek lett volna rá lehetősége, ő mégis visszautasította a visszautasíthatatlant.

A ferencvárosiak egykori kiváló középpályása jelenleg az NB II-es csapat vezetőedzőjeként keresi a kenyerét, a munka mellett pedig szorgalmasan látogatja Dr. Mezey György óráit is.

A szakmai tapasztalatszerzés is volt az egyik fő oka, hogy Lipcsei ellátogatott Madridba, ahol találkozott egykori trénerével, a portugál José Mourinhóval is.

"Óriási élmény volt egy ilyen hatalmas klub szakmai működésébe belepillantani, még ha csak pár napra is. Amikor Mourinho meglátott, átölelt és azonnal a családról kérdezett. Nagyobbik fiamra, Pepére jól emlékezett, hiszen sokszor látta őt focizni. Természetesen beszélgettünk a szakmáról is, végignézhettem a Real edzéseit, az elejétől a végéig, ami óriási szó, hiszen a tréningeket senki nem látogathatja. Sőt, Mourinho azt mondta, hogy nyugodtan üljek le a kispadon a helyére és figyeljem onnan a gyakorlatokat, ehhez azonban nem vettem a bátorságot….Azt pár nap alatt is láttam, hogy óriási tekintélye van mindenki előtt, ahol megjelenik, ott azonnal vigyázzba vágják magukat az emberek.- írta Facebook-oldalán Lipcsei. A Real Madrid játékosait pedig minden külső hatástól védik, négy sorompón és jó pár biztonsági őrön keresztül lehet csak eljutni Ronaldóék „birodalmába”, ahova a sztárokon kívül csak a kivételezettek tehetik be a lábukat. Azt mondanom sem kell, hogy a körülmények, a létesítmények kifogástalanok. Amikor nincs edzés, szinte egész nap ápolják a gyepet, hogy a lehető legjobb állapotban legyen mindig. Érdekes, hogy a műfüvet például locsolják, amikor rákérdeztem, hogy miért, azt mondták, azért, mert így sokkal gyorsabb a játék, meg egyébként is kevésbé sérülésveszélyes, mint száraz állapotában. Mourinho végig nagyon kedves volt, természetesen közös fotók is készültek, a fényképezés után levette a melegítő felsőjét és nekem adta, ami nem akármilyen ereklye….Úgy érzem, hogy a hatalmas élményen túl, szakmailag is nagyon hasznos volt az út, hiszen a világ egyik legjobb csapatát és edzőjét figyelhettem munka közben…"

 

megosztom