Milan

Inzaghi kimaradt a BL-keretből, nincs veszélyben Raúl gólrekordja

Massimiliano Allegri, az AC Milan vezetőedzője kijelölte azt a 25 játékost, akiket nevezett a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába. A veterán csatár, Filippo Inzaghi az őszi csoportmérkőzésekhez hasonlóan ezúttal sem került be a keretbe.

Inzaghi kétszeres BL-győztes a Milannal, de Raúl gólcsúcsút már esélye sincs utolérni

A 38 esztendős Inzaghi helyett az éppen fele annyi éves Stephan El Shaarawy került a Milan BL-keretébe, Allegrit meggyőzte a fiatal tehetség elmúlt mérkőzéseken nyújtott teljesítménye. A három téli igazolás közül Djamel Mesbah és Maxi Lopez ott vannak a névsorban, Alexander Merkel biztonsági tartalék.

Inzaghi már szinte biztosan nem fogja megdönteni Raúl európai kupamérkőzésekre vonatkozó gólcsúcsát. A két klasszis támadó sokáig egymást váltotta az élen, "Pippo" most 70-nél jár, spanyol riválisa 71-gyel tartja a rekordot, és tavasszal tovább szaporíthatja találatai számát a Schalkéval az Európa Ligában.

Allegri ebben a szezonban már kiegészítő emberként is alig-alig számol Inzaghival, de a játékos ennek ellenére kitölti nyárig érvényes szerződését, majd utána visszavonul, mivel állítása szerint legkitartóbb kérője, a Siena "a lehetetlennel próbálkozott".

A Milan BL-kerete:
Kapusok: Abbiati, Amelia, Roma.
Védők: Abate, Antonini, Bonera, De Sciglio, Mesbah, Mexes, Nesta, Thiago Silva, Yepes, Zambrotta.
Középpályások: Ambrosini, Aquilani, Boateng, Emanuelson, Merkel (tartalék), Nocerino, Seedorf , Van Bommel.
Csatárok: El Shaarawy, Ibrahimovic, Maxi López, Pato, Robinho.