Barcelona

A továbbjutás a mi kezünkben van - Javier Mascherano

Szerda este 1-1-s döntetlent ért el a Valencia otthonában a Barcelona a spanyol Király Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A katalánok számára kedvező az eredmény, de Josep Guardiola sorozatban harmadik mérkőzésén maradt nyeretlen.

A gránátvörös-kékek ugyan hátrányba kerültek a Mestallában, de Carles Puyol még az első félidőben egyenlíteni tudott, és ugyan a Barcelona még eljutott egy kapufáig, sőt, Lionel Messi büntetőt is rúghatott, végül maradt is az 1-1-s döntetlen.  Az egy hét múlva esedékes visszavágó előtt a katalánok számítanak a továbbjutás esélyeseinek és így látja ezt a csapat argentin játékosa, Javier Mascherano is.

"Jó ez az eredmény, de kedvezőbb is lehetett volna, ha azt nézzük hogyan játszottunk. Nagyszerű riválissal találkozunk, de sok nagy helyzetünk volt. Van azonban néha úgy, hogy a labda egyszerűen nem megy be a kapuba" - mondta Javier Mascherano a találkozóról. "Fontos, hogy jó mérkőzést játszottunk, amelyen számos lehetőségünk volt. A továbbjutás a mi kezünkben van, és most ez a legfontosabb. Hogy sikerül-e döntőbe jutnunk, az csak is rajtunk múlik."

Ugyan a dél-amerikai szavaival nehéz lenne vitatkozni, azt azonban tény, hogy a Barcelona az elmúlt három találkozóján nyeretlen maradt, igaz, vereséget nem szenvedett.

"Nem szeretek arról beszélni, hogy mi szerencse és mi nem. Minden csapat életében előfordulnak ilyen szakaszok. Tovább kell dolgoznunk és újra megtalálnunk a legjobb játékunkat." - zárta rövidre a formahanyatlást (?) firtató kérdést Mascherano.