Magyar foci

Több válogatott futballista is klubot váltott a télen

  • MTI/63
megosztom

A külföldön légióskodó magyarok közül több játékosnak is sikerült új csapatot találnia, de valamennyi esetben felmerül a kérdés, hogy vajon jól döntöttek-e hazánk fiai?

Közülük Dzsudzsák Balázs csapatváltása nemcsak magyar futballistákat, hanem az egész nemzetközi futballpiacot illetően is a legnagyobb összegű üzlet volt. A magyar szélső az Anzsi Mahacskalától szerződött át a Dinamo Moszkvához. Orosz források eleinte 19 millió eurós vételárról írtak, de később kiderült, ennél kisebb összegről, valószínűleg 14-15 millió euróról van szó.

Válogatott társai közül a 22 éves Koman Vladimir az olasz Sampdoriát elhagyva négy és fél évre szóló szerződést kötött a francia másodosztályú AS Monacóval. Priskin Tamás szintén második vonalbeli klubból váltott egy másik másodosztályúba: a 25 esztendős csatár az angol Ipswich Town együttesét hagyta el azzal, hogy három és fél évre aláírt az orosz Alanyija Vlagyikavkaz gárdájához. Rajtuk kívül az "itáliai" Simon Ádám a Palermótól a Serie B-ben játszó Barihoz került kölcsönbe.

Két további válogatott játékos Magyarországot elhagyva igazolt külföldre: Németh Krisztián a holland, Elek Ákos pedig a török élvonalban folytatja pályafutását. Előbbi nyáron tért haza nevelőegyesületéhez, az NB II-ben szereplő MTK-hoz, majd most az újoncként bennmaradásért küzdő Waalwijk gárdájához szerződött az idény végéig. Utóbbi az OTP Bank Ligában címvédő Videotontól fél évig kölcsönben szerepel az Eskisehirspor színeiben, amely a szezon végén veheti meg három évre a középpályást.

A magyar élvonalat érintő jelentősebb átigazolások nagy része a Videotont érintette. A tavalyi gólkirály, a brazil Andre Alves a ciprusi Omonia Nicosiánál a korábbi magyar válogatott Leandro csapattársa lesz, helyére pedig a Budapest Honvédtól a nemzeti együttesben 42-szer szerepelt Torghelle Sándor érkezett, aki három és fél évre kötelezte el magát a székesfehérvári alakulathoz.

A Honvéd rajta kívül másik kiváló csatárát is elvesztette, ugyanis a brazil Danilo, aki az őszi idényt követően 14 találatával vezette az OTP Bank Liga góllövőlistáját, Vanczák Vilmos svájci együtteséhez, a Sionhoz igazolt. A Győr pedig az U20-as világbajnoki bronzérmes Varga Rolandot vette meg az olasz élvonalbeli Bresciától.

További átigazolási hírekért, pletykákért kattints ide!

megosztom