Vasas

Megkapják pénzüket a játékosok, új szponzor érkezett

  • MTI

A tulajdonos Híd Akvizíciós Zrt. - a múlt csütörtöki bejelentésének megfelelően - 20 millió forintot bocsát a Vasas Futballklub rendelkezésére, azaz a játékosok a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzés után megkapják fizetésüket, s így utazhatnak el csütörtök hajnalban az Egyesült Államokba, ahol négycsapatos tornán vesznek részt.

A klub szerda reggeli sajtótájékoztatóján Faragó Attila tulajdonos elmondta, hogy a múlt héten megszavazott 100 millió forint szándékuk szerint törzstőke emelést jelentett volna a klubnak, ám a kisebbségi tulajdonos Vasas SC elhatárolódása miatt alárendelt tőkeként bocsátja a futballklub rendelkezésére. Az üzletember azt is hangsúlyozta, hogy az SC utóbbi időkben tapasztalt magatartása komoly károkat okoz a csapat imidzsének, azt ugyanakkor nem tudja, hogy mi a támadások valódi oka.

A klub anyagi helyzetével kapcsolatban elhangzott, hogy 400 millió forint körül van az éves költségvetés, a tartozások mértéke pedig - Faragó szerint - elenyésző ehhez képest.

 "Én műbalhénak érzem az adósságainkkal kapcsolatos híreket az elmúlt időszakban. Azt is mondhatnám, hogy a Vasasnál legalább 5-6 klubnak vannak sokkal komolyabb gondjai ezen a téren az élvonalban - mondta Faragó Attila. - Az, hogy a Vasas SC lépéseinek mik a valódi okai, nem tudom, de szerintem ki fognak derülni hamarosan. Mindenesetre ilyen jellegű állapotok általában nők vagy pénz miatt szoktak kialakulni..."

A vitás kérdések megvitatására az a csütörtök esti vacsora adhat alkalmat, amelyre Faragó Attila a klub legendás alakjait hívta meg, de elküldte meghívóját Markovits Lászlónak, a Vasas SC elnökének is.

Az üzletember pozitív hírekről tudott beszámolni a klubbal kapcsolatban, ugyanis a napokban egy szegedi illetőségű és egy orosz céggel is sikerült szponzori szerződést kötni, ezek a bevételek a költségvetés 10-15 százalékát fedezik. Mint elmondta, több megbeszélést, tárgyalást is folytatott az utóbbi időszakban, mert abszolút nyitott minden lehetséges befektetővel kapcsolatban, legyenek annak akár vételi, akár szponzorációs szándékai.

"Én azt tapasztalom, hogy az a munka, amit végzünk, pozitív a szponzorok szemében, akik számára vonzó lehet egy fiatal magyar együttes. A cél, hogy hosszú távon, 6-8-10 év alatt profitábilis legyen a klub, melynél az a cél, hogy fiatal, magyar játékosokat előnyben részesítve stabil középcsapat maradjon az együttes, ami természetesen nem jelenti azt, hogy kizárnánk, annak a lehetőségét, hogy legyen olyan szezon, amikor a dobogóért küzdhet a csapat" - mondta Faragó.

Urbán Flórián megbízott vezetőedző a kerettel kapcsolatban arról beszélt, ő nem szereti az úgynevezett sztárjátékosokat, nála az a legfontosabb, hogy minden játékos egy célért harcoljon. Ezért fiatal, egységes társaságot akar összerakni, olyat, amely tehetséges, elszánt futballistákból áll.

A futballcsapat csütörtökön kora reggel repül Detroitba, ahol szombattól hétfőig kerül sor arra a négyes tornára, amelyen a Vasas mellett a Ferencváros, a mexikói Unam Pumas és az argentin River Plate szerepel. Ezt követően ugyanez a négy csapat Dallasban is vív majd egy tornát, aztán február 12-én indul vissza Budapestre az angyalföldi gárda. Elhangzott: a fővárosi együttes számára nem került pénzbe a túra, mivel a szervezők minden költségét állják.