Vasas

Elmarad a (z utolsó) vacsora?

Nem tudnak eleget tenni a Vasas legendái és vezetői a Híd Akvizíciós Zrt. által felajánlott vacsorameghívásnak, mivel a többségi tulajdonos által javasolt időpontban a csapat az Egyesült Államokban tartózkodik majd.

"Vasas futballcsapatát működtető HÍD Akvizíciós Zrt. vezérigazgatója sok szeretettel meghívja a Vasas legendás labdarúgóit csütörtök estére egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött hangulatos vacsorára. A terített asztal mellett a legendák a vezérigazgatótól személyesen választ kapnak minden olyan kérdésre, amely nyugtalanítja őket imádott Vasasuk jövőjét illetően." - ezek a sorok kedden jelentek meg a Vasas labdarúgócsapatának hivatalos honlapján, melyek érdemben az Angyalföldön tapasztalható feszültséget igyekezett enyhíteni - legalábbis ezt engedi feltételezni a kívülálló számára.

Csakhogy alighanem ezzel a lépéssel néhányaknál csak olajat öntött a tűzre, mivel a "kihirdetett" dátum idején a csapat és a vezetőség az Egyesült Államokban tartózkodik majd.

A csütörtök reggel megtartott sajtótájékoztató után - melyen Faragó személyesen is megemlítette a jelenlévőknek a vacsorameghívást - Markovits László klubelnök a Távirati Irodának eljutatott írásában a követkőzképpen reagált.

"A Vasas Sport Club, mint a Vasas Futball Kft. 1 százalékos kisebbségi tulajdonosa a közeljövőben tervezett többségi tulajdonossal történő hivatalos találkozóig nem kíván reagálni. Tekintettel a kialakult helyzetre, a Vasas Futball Kft. weboldalán közzétett vacsorameghívásnak a labdarúgó-legendák és én sem tudunk eleget tenni, ugyanakkor mindannyian nyitottak vagyunk egy személyes megbeszélésre a Fáy utcában, a Vasas Sport Club központjában."

A békülő (?) vacsora tehát elmarad, bár a jelek szerint az eseményre valamikor azért még sor kerülhet. De addig sem áll meg az élet a Fáy utcában.

A szerdai napon a Híd Akvizíciós Zrt. - a múlt csütörtöki bejelentésének megfelelően - 20 millió forintot bocsátott a Vasas Futballklub rendelkezésére, azaz a játékosok a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzés után megkapják fizetésüket. Emellett az ominózus sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy egy orosz valamint szegedi illetőségű céggel is sikerült szponzori megállapodást kötni, mely megállapodásból a költségvetés mintegy 10-15 százalékát sikerül fedezni.

Tehát a helyzet rendeződni látszik, de valami mégis azt súgja, hogy a történet nem lesz ilyen egyszerű.

A futballcsapat csütörtökön kora reggel repül Detroitba, ahol szombattól hétfőig kerül sor arra a négyes tornára, amelyen a Vasas mellett a Ferencváros, a mexikói Unam Pumas és az argentin River Plate szerepel. Ezt követően ugyanez a négy csapat Dallasban is vív majd egy tornát, aztán február 12-én indul vissza Budapestre az angyalföldi gárda. Elhangzott: a fővárosi együttes számára nem került pénzbe a túra, mivel a szervezők minden költségét állják.